Η Γιουνάιτεντ δεν αφήνει την κορυφή σε κανέναν! (vids)

Το βράδυ της Τρίτης ήταν η Λέστερ. Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ανέβηκε εκεί για πρώτη φορά φέτος η Σίτι. Κι όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο μετά το 2-0 των «πολιτών» επί της Άστον Βίλα, κατάφερε ν' αντιδράσει, να φτάσει στο 2-1 επί της Φούλαμ στο Craven Cottage με ανατροπή και να δείξει πως θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να την ρίξει κάποιος από το ρετιρέ!  



Η Γιουνάιτεντ δεν αφήνει την κορυφή σε κανέναν! (vids)

Μετά από αυτό που κατάφερε η Σίτι και την παρουσία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην κορυφή της βαθμολογίας, κάθε άλλο παρά πεισμωμένο ήταν το ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Φούλαμ. Μάλιστα οι Λονδρέζοι μόλις στο 5ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Ανγκίσα έκανε τη βαθιά μπαλιά για τον Λούκμαν κι αυτός πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Η ομάδα του Σόλσκιερ άρχισε ν' αντιδρά μετά το 15λεπτο, να κάνει ευκαιρίες και να φτάνει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 21ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες είχε δοκάρι, όμως, στην εξέλιξη της φάσης ο Πορτογάλος έκανε γέμισμα, ο Αρεολά αντέδρασε λανθασμένα κι από κοντά ο Καβάνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος για το 1-1. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναθάρρησαν, είχαν πετύχει τον πρώτο τους στόχο της γρήγορης ισοφάρισης και πλέον είχαν να κυνηγήσουν την ανατροπή.

Η Γιουνάιτεντ είχε τη διάθεση, έψαχνε όμως να βρει και τον σωστό τρόπο ν' απειλήσει σημαντικά την εστία του Αρεολά. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου μέρους δεν ήταν όσο επικίνδυνη θα ήθελε παρά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, ο Πολ Πογκμπά «καθάρισε»! Στο 65ο λεπτό κι ενώ είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα μια καλή κεφαλιά του Μαρσιάλ, ο Γάλλος χαφ με τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Φούλαμ για το come-back και το 2-1 των «κόκκινων διαβόλων»!

Στο 75' ο Ντε Χέα χρειάστηκε να πει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στον Λόφτους – Τσικ σε μεγάλη στιγμή για τη Φούλαμ προκειμένου να διατηρηθεί το προβάδισμα νίκης για το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Απίθανη φάση στο 93' με τον Μπαϊγί να φτάνει κοντά σε αυτογκόλ αλλά τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από την κόντρα στο σώμα του. 

 

 

 

 

 

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με το πολύ δύσκολο 2-0 επί της Άστον Βίλα στο Etihad! Οι «χωριάτες» έπαιξαν για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα μετά την Πρωτοχρονιά αφού ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοϊό και είχαν καταφέρει μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο να κρατήσουν το 0-0 στην αναμέτρηση.

Η Σίτι ζορίστηκε, δούλεψε πολύ, μόχθησε και τελικά έφτασε στην 6η διαδοχική νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 79ο λεπτό ο Ρόδρι έκλεψε από τον Μινγκς με την Βίλα να φωνάζει για φάουλ, ωστόσο, ο Ισπανός τροφοδότησε τον Μπερνάρντο Σίλβα που κατάφερε να σκοράρει για το 1-0, λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιλκάι Γκουντογκάν στο 90' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για την αναρρίχηση των «πολιτών» στην πρώτη θέση στην φετινή εντυπωσιακή Πρέμιερ Λιγκ που δεν σταματάει να προκαλεί εναλλαγές στο ρετιρέ!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης