Η Λέστερ πάτησε κορυφή και... βούλιαξε την Τσέλσι! (vids)

Με δυο γκολ με μεγάλη ευκολία από το πρώτο ημίχρονο, η Λέστερ επιβλήθηκε 2-0 της Τσέλσι στο King Power Stadium, ανέβηκε στη 1η θέση της βαθμολογίας και έκανε ακόμα μεγαλύτερα τα προβλήματα για την ομάδα του Λάμπαρντ. Στην 8η θέση πλέον οι «μπλε» που είχαν φτάσει να πιάσουν μέχρι και την κορυφή! Με το απόλυτο συνέχισε η Γουέστ Χαμ στο 2021 μετά το 2-1 επί της Γουέστ Μπρομ.  



Η Λέστερ πάτησε κορυφή και... βούλιαξε την Τσέλσι! (vids)

Δίχως φαντασία στο παιχνίδι της, δίχως συνεργασίες από το χώρο του κέντρου και την επίθεση, με τρομερές ολιγωρίες και στα μετόπισθεν, η Τσέλσι πήρε σε ακόμα ένα παιχνίδι αυτό που άξιζε και ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς κατάφερε ν' αναρριχηθεί γι' απόψε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Εντιντί από το 6ο λεπτό να βάζει μπροστά στο σκορ τις «αλεπούδες» από το γύρισμα του Μπαρνς και το τρομερό αριστερό σουτ που πρώτα βρήκε και στο δοκάρι – με τον Έβανς να σκύβει για να μην εμποδίσει την πορεία – και κατέληξε στα δίχτυα του Μεντί για το 1-0.

Η Λέστερ με σωστή οργάνωση στις στιγμές που η Τσέλσι είχε τη μπάλα και με δυνατότητα να τρέξει στην επίθεση για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα και το δίδυμο των Τιάγκο Σίλβα και Αντόνιο Ρούντιγκερ, δέχθηκε την πρώτη καλή στιγμή για την ισοφάριση λίγο μετά το ημίωρο από ένα διαγώνιο σουτ του Χάντσον – Οντόι που πέρασε άουτ.

Στο 41' από βολέ του Σμάιχελ και την Λέστερ να καταφέρνει να στείλει τη μπάλα μπροστά δίχως την παραμικρή αντίσταση από τους «μπλε», ο Βάρντι καταφέρνει να υποχρεώσει τον Ρούντιγκερ σε λάθος και ο Μάντισον έκανε από κοντά το 2-0. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 15'!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τζάστιν με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι ολομόναχος έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη των «αλεπούδων», με την Τσέλσι να παραμένει δίχως την παραμικρή έμπνευση, δίχως το κάτι διαφορετικό από τον πάγκο, δίχως δυνατότητα ν' αλλάξει το ματς.

Ο ρυθμός έπεσε όσο περνούσαν τα λεπτά, η Λέστερ κρατούσε με ασφάλεια και δίχως δυσκολία το προβάδισμα και κάπως έτσι ήρθε ακόμα ένα θεόστραβο αποτέλεσμα για τους Λονδρέζους του Λάμπαρντ...

 

 

 

 

Η Γουέστ Χαμ νωρίτερα έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό σερί που έχει καταγράψει μέσα στο 2021 σε όλες τις διοργανώσεις, παίρνοντας τέταρτη διαδοχική νίκη! Αυτή τη φορά επιβλήθηκε 2-1 της Γουέστ Μπρομ στο Λονδίνο, ανέβηκε στην 7η θέση και φυσικά είναι ακόμα μια που περιλαμβάνεται στον τρομερό χαμό για τις ευρωπαϊκές θέσεις!

Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπόουεν με το στήθος από σέντρα του Κουφάλ, η απάντηση από την Γουέστ Μπρομ που φυσικά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού ήρθε με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Ματέους Περέιρα στο στο 51', όμως, ο Μικαΐλ Αντόνιο χάρισε τη νίκη στην Γουέστ Χαμ.

Σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 66' με γυριστό σουτ από ασίστ του Γιαρμολένκο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης