Άρσεναλ: Από την μάχη για... παραμονή, σε απόσταση βολής από την Τσέλσι

Απίστευτη είναι η εξέλιξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με τον τρόπο που οι ομάδες από τις πρώτες θέσεις υποχωρούν κι εκείνες από τα χαμηλά πατώματα, όπως ήταν και η Άρσεναλ, ανεβαίνουν απειλώντας την πρώτη 6άδα.  



Άρσεναλ: Από την μάχη για... παραμονή, σε απόσταση βολής από την Τσέλσι

Οι «κανονιέρηδες» το βράδυ της Δευτέρας κατάφεραν να φτάσουν στο 3-0 επί της Νιούκαστλ με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει το... άχαστο, αλλά να πετυχαίνει δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να βάλει τις βάσεις για μια νίκη που ανέβασε ακόμα περισσότερο το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.

Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν στην 10η θέση και τους 27 βαθμούς, με τον... χαμό που γίνεται στην πρώτη 10άδα να είναι τέτοιος που η Άρσεναλ πλέον απέχει πλέον δυο βαθμούς από την 6η Τσέλσι που πριν από λίγο καιρό ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας!

Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κράτησε την απόσταση των τριών βαθμών από τη Λίβερπουλ στην κορυφή, η Σίτι είναι στο -2 με ματς λιγότερο και οι «κόκκινοι» στην 4η θέση!

Ο... απόλυτος χαμός στην κούρσα για τον τίτλο, με τους «κανονιέρηδες» πάντως να έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητοι στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας σκοράρει 11 φορές και έχοντας δεχθεί μονάχα ένα τέρμα από αντίπαλό τους...

Κώστας Ζάλιαρης