Δίχως γκολ, δίχως νίκη σε τέσσερα ματς και με επιθετικές αδυναμίας...

Η Λίβερπουλ έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, βρίσκεται βέβαια στο -3 από την κορυφή αυτή τη στιγμή, όμως, τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη και με τρία παιχνίδια δίχως να σημειώσουν γκολ οι Πρωταθλητές, φέρνουν στην επιφάνεια επιδόσεις που η ομάδα οφείλει να διορθώσει και να σβήσει άμεσα. 



Δίχως γκολ, δίχως νίκη σε τέσσερα ματς και με επιθετικές αδυναμίας...

Οι «κόκκινοι» ευτυχώς είχαν και τον Άλισον να σταματήσει τις εξαιρετικές φάσεις των Πογκμπά και Μπρούνο Φερνάντες στο δεύτερο ημίχρονο για να μη χαθεί τελείως το ντέρμπι του «Άνφιλντ» και να πάρει η Πρωταθλήτρια Λίβερπουλ τον βαθμό διατηρώντας την απόσταση των τριών βαθμών από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Το τελικό 0-0, επιβεβαίωσε πως ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μένει για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια δίχως γκολ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος (0-0 με Νιούκαστλ, ήττα 1-0 από την Σαουθάμπτον και 0-0 με την Γιουνάιτεντ), ενώ, η απουσία νίκη για τέταρτο διαδοχικό ματς (μαζί με το 1-1 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ), ήταν κάτι που δεν είχε σημειωθεί από τις αρχές του 2017. 

Παράλληλα, η επιθετική τριπλέτα των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να λύσει τα μάγια που τους επηρεάζει στα ντέρμπι κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Έχουν πετύχει συνολικά δυο γκολ οι τρεις... σωματοφύλακες της Λίβερπουλ, παρά το γεγονός πως έχουν μετρήσει αρκετά ματς απέναντι στο κλαμπ του Μάντσεστερ στις μεγάλες «μάχες» του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από τις 62 πιο πρόσφατες τελικές που έχει καταγράψει η Λίβερπουλ, μόλις οι 10 έχουν κατευθυνθεί προς την εστία...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης