Τεράστια νίκη η Μπράιτον, χάρηκε για πρώτη φορά και ο Big Sam!

Έπειτα από εννέα παιχνίδια δίχως θετικό αποτέλεσμα η Μπράιτον κατάφερε να πανηγυρίσει μεγαλειώδη νίκη, την οποία πήρε με το τελικό 1-0 απέναντι στη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ»! Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Γουέστ Χαμ της Μπέρνλι με σχετική άνεση, πρώτη νίκη για τον Σαμ Άλαρνταϊς στην Γουέστ Μπρομ, 3-2 την Γουλβς στο ντέρμπι του Black Country με δύο ανατροπές!



Τεράστια νίκη η Μπράιτον, χάρηκε για πρώτη φορά και ο Big Sam!

Η Λιντς δέχθηκε 14 τέρματα στο «Έλαντ Ρόουντ» σε επίπεδο πρωταθλήματος με αυτό που πέτυχε η Μπράιτον με εξαιρετική συνεργασία και ωραίο τελείωμα του Νιλ Μοπέ στο 17ο λεπτό, με τους «γλάρους» να βάζουν βάσεις για μεγάλη επιστροφή στις νίκες. Τα «παγώνια» τόσα γκολ εντός έδρας είχαν δεχθεί πέρυσι σε 23 ματς εντός έδρας για το πρωτάθλημα της Championship! Η ομάδα του Μπιέλσα ήταν τρομερά νωθρή στο πρώτο μέρος και βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο πιέζοντας περισσότερο, τρέχοντας περισσότερο και διεκδικώντας περισσότερο κάτι από το παιχνίδι. Κάθε φορά όμως, η Μπράιτον αντιδρούσε σε όλα σωστά και κατάφερε να πάρει την τεράστια νίκη. 

Ο Μικαΐλ Αντόνιο έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ την Γουέστ Χαμ απέναντι στην Μπέρνλι για το 1-0 από το 9ο λεπτό. Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες είχε τον έλεγχο κόντρα στους «clarets», είχε ευτυχώς... VAR για να μη μετρήσει ποτέ αυτογκόλ του Κρέσγουελ στο 34' με τακουνιά και λίγο αργότερα οι Λονδρέζοι είχαν και δοκάρι με κεφαλιά του Ογκμπόνα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η φρεσκάδα των «σφυριών» έγινε εμφανής και στο δεύτερο μέρος με τις κινήσεις και τα τρεξίματα που είχαν οι παίκτες του Μόγιες προκειμένου να μην διατρέξουν κινδύνους από τους ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις. Πάντως, στο 79ο λεπτό ο ΜακΝιλ παραλίγο να ισοφαρίσει έστω και από τύχη στη σέντρα – σουτ που έκανε και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι δίχως να το περιμένει κανείς. H άμυνα της Γουέστ Χαμ χρειάστηκε ν' ανταποκριθεί σε συνθήκες πίεσης στα τελευταία λεπτά, όμως η ομάδα κράτησε το υπέρ της 1-0 παίρνοντας τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Τελικά δεν άλλαξε κάτι και το σύνολο του Μόγιες πήρε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και τρίτη μαζί με το Κύπελλο.

Στο ντέρμπι του Black Country, ο Σαμ Άλαρνταϊς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως τεχνικός της Γουέστ Μπρομ σε εντυπωσιακό ματς που είχε δυο ανατροπές και μεγάλους νικητές τους «baggies» με το τελικό 3-2! Οι φιλοξενούμενοι στο «Μολινό» προηγήθηκαν με το πέναλτι του Κόστα Περέιρα στο 8ο λεπτό και η Γουλβς τα έκανε όλα με έναν πρωταγωνιστή. Τον Γουίλι Μπολί. Αυτός ήταν που ανέτρεψε αντίπαλο για να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα εις βάρος της ομάδας του, αυτός ήταν που έκανε την ασίστ στον Φάμπιο Σίλβα στο 38' κι αυτός ήταν που σκόραρε στο 43' για την ανατροπή και το 2-1 για το σύνολο του Νούνο Σάντο!

Στο δεύτερο μέρο η Γουέστ Μπρομ θα έφερνε ξανά το ματς στα ίσια νωρίς με τον Ατζάγι στο 52' και με νέο πέναλτι του Κόστα Περέιρα στο 56' θα έκανε το δικό της come-back για το τελικό 3-2! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για τους «baggies» στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας φυσικά στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τον Big Sam στον πάγκο, με την ομάδα του να πετυχαίνει τρία τέρματα σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από περίπου εφτά χρόνια! Μόλις πέντε βαθμούς από τα πιο πρόσφατα εννέα ματς έχει πάρει η Γουλβς που έχει κατρακυλήσει στην 14η θέση...

Κώστας Ζάλιαρης