Έφεραν Σίτι και Λίβερπουλ στα μέτρα τους, άρα είναι ανοιχτό το πρωτάθλημα!

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η βαθμολογία φανερώνει πως οι μεγάλες διαφορές που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια από τις Λίβερπουλ και Σίτι συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, έχουν εξαφανιστεί. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Έφεραν Σίτι και Λίβερπουλ στα μέτρα τους, άρα είναι ανοιχτό το πρωτάθλημα!

Η Γιουνάιτεντ με τους 36 βαθμούς έπειτα από 17 αγωνιστικές σε σχέση με τους «κόκκινους» των 49 πόντων σε αυτό το σημείο την περασμένη σεζόν, αποδεικνύει πολλά...

Έχουμε παίξει 17 αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, σε κανονικό χρονικό διάστημα αγωνιστικής περιόδου κι όχι της φετινής που επηρεάστηκε από τον κορονοϊό και την διακοπή που υπήρξε από τον Μάρτιο του 2020, θα βρισκόταν... λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή και στο +3 από τη Λίβερπουλ λίγο πριν το μεταξύ τους ντέρμπι, με την ομάδα του Σόλσκιερ στους 36 βαθμούς και τους Πρωταθλητές στους 33... Είναι η χαμηλότερη συγκομιδή μετά από τη χρονιά που η Λέστερ έφτασε στο έπος της κατάκτησης του τίτλου, όταν τότε οι «αλεπούδες» ήταν στην πρώτη θέση με 38, η Άρσεναλ δεύτερη με 36 και η Σίτι τρίτη με 32.

Πέρυσι έπειτα από 17 παιχνίδια η πρωτοπόρος Λίβερπουλ είχε 49 βαθμούς και πρόπερσυ οι «κόκκινοι» είχαν 45 βαθμούς έναντι των 44 της Σίτι και των 39 της Τότεναμ έπειτα από τα 17 παιχνίδια που είχαν προλάβει να διεξαχθούν μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Το γεγονός πως οι βαθμοί που έχουν καταγραφεί αυτή τη στιγμή στις πρώτες θέσεις, φανερώνει πως οι υπόλοιπες ομάδες έχουν καταφέρει να σταματήσουν αυτές που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσαν για το τρόπαιο και δεν άφηναν ελπίδες σε κανένα άλλον. 

Επίσης, φέτος, πλέον, απομένουν ακόμα 21 αγωνιστικές και 63 βαθμοί προς διεκδίκηση, κάτι που σημαίνει ότι η τελική κατάταξη θα είναι λίγο παραπάνω από τους 80 κι όχι κοντά στους 100 όπως είχαμε συνηθίσει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει τεράστια ευκαιρία να φτάσει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου και να πάρει έστω τους 50 από τους 63 πόντους για να κριθεί η κατάκτηση της κορυφής λίγο πάνω από τους 80, με την τροπή που έχει πάρει η φετινή σεζόν να είναι τέτοια που καθιστά εξαίρεση αυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια όπου η συγκομιδή της τελικής κατάταξης έφτανε στο τριψήφιο της 100άρας...