Άρπαξε την ευκαιρία και έπιασε κορυφή η Γιουνάιτεντ! (vids)

Για πρώτη φορά από την εποχή του Σερ Άλεξ, τη σεζόν 2012-2013, σε τέτοιο χρονικά σημείο του πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπιασε κορυφή! Σε ένα πολύ ζόρικο παιχνίδι στο Turf Moor με πολλή ένταση, πολύ ... VAR και μεγάλη προσπάθεια, η ομάδα του Σόλσκιερ επικράτησε 1-0 της Μπέρνλι λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ! Η Έβερτον πέρασε από το «Μολινό» με το υπέρ της 2-1. 



Άρπαξε την ευκαιρία και έπιασε κορυφή η Γιουνάιτεντ! (vids)

Ματς που τα είχε όλα στο Turf Moor! Δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα, κόκκινες που δεν βγήκαν ποτέ, γκολ που δεν μέτρησε... Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπέρνλι ήταν αποφασισμένες να πάρουν αυτό που ήθελαν ή να «πέσουν» έχοντας παλέψει δίχως αύριο!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν εκείνοι που φώναξαν πρώτοι για την φάση όπου ο Μπρέιντι προλαβαίνει τον Καβάνι προτού εκείνος – ενδεχομένως – φύγει μόνος απέναντι από τον Πόουπ, με τον VAR ν' αποφασίζει πως τελικά δεν ήταν φάση για αποβολή.

 

 

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Γιουνάιτεντ γενικά... έφαγε πολύ ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς, κάτι που έκανε και στο ημίωρο ο Σο με το πόδι ψηλά προς τον Γκούντμουντσον. Πάλι ο VAR έκρινε ότι δεν έπρεπε ν' αποβληθεί ο θύτης του χτυπήματος... Ο Χάρι Μαγκουάιρ ευτύχησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πολύ καλό άλμα και κεφαλιά που δεν μπορούσε να σταματήσει ο πορτιέρε της Μπέρνλι, όμως του χρεώθηκε επιθετικό φάουλ.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε ν' ανέβει και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Καβάνι δεν είχε βρεθεί σε καλή βραδιά για να βοηθήσει στην επίθεση, ο Πογκμπά άργησε να βρει τα πατήματα που ήθελε και η Μπέρνλι την ίδια στιγμή δεν είχε ούτε μια τελική προς το στόχο... Στο 71ο λεπτό, όμως, ο Γάλλος χαφ των «κόκκινων» διαβόλων εμφανίστηκε για να σκοράρει με μονοκόματο σουτ από σέντρα του Ράσφορντ, σε φάση που συμμετείχε και ο Μπρούνο Φερνάντες για να γίνει το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους»! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την Γιουνάιτεντ να πηγαίνει στο ντέρμπι του «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ με το +3 στην κορυφή! 

 

 

Το ματς στο «Μολινό» είχε εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο και στη συνέχεια ηρέμησε αρκετά. Η Έβερτον αν και παρατάχθηκε με τους Χάμες και Σίγκουρντσον στην επίθεση, δηλαδή δίχως καθαρόαιμο επιθετικό, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 6ο λεπτό. Ο Κολομβιανός αστέρας πέταξε τη μπάλα πλάγια για τον Ντιν, αυτός γύρισε στον Ιγουόμπι που σκόραρε για το 1-0. Η απάντηση από την Γουλβς που έψαχνε την επιστροφή στις νίκες ήρθε στο 14' με τον Ρούμπεν Νέβες που βρέθηκε εκεί που έπρεπε έπειτα από επαναφορά της μπάλας στην περιοχή της Έβερτον μετά από κακή απομάκρυνση σε εκτέλεση κόρνερ, για να σκοράρει με βολέ και να γράψει το 1-1.

Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, με τον Χάμες Ροντρίγκες να προσπαθεί να φτιάξει πολλά πράγματα για το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι και να δείχνει την μεγάλη του... απέχθεια προς τις μεταβιβάσεις προς τα πίσω. Κάθε φορά επιχειρούσε να σπρώξει τη μπάλα μπροστά, να γυρίσει το κορμί του με «φάτσα» στο μισό γήπεδο του αντιπάλου του και ν' ανεβάσει την ομάδα του προς την σωστή κατεύθυνση για να έρθει η νίκη. Το θετικό αποτέλεσμα για τα «ζαχαρωτά» που μπήκαν στην 4άδα, ήρθε στο 77' με κεφαλιά του Μάικλ Κιν από γέμισμα του Αντρέ Γκόμες για το τελικό 2-1 του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ. Πέμπτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη για τους «λύκους».

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης