Τα τέσσερα λεπτά του Φαν ντε Μπεεκ στη Γιουνάιτεντ...

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με το παιχνίδι κόντρα στη Σίτι, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ να έχει ουσιαστικά τελειώσει, σήκωσε τον Φαν ντε Μπεεκ για να τον βάλει για τα τελευταία τέσσερα λεπτά. Μια μεταγραφή που ενθουσίασε το περασμένο καλοκαίρι και κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ, φαντάζει πλέον αποτυχημένη έπειτα από το πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής χρονιάς...  



Τα τέσσερα λεπτά του Φαν ντε Μπεεκ στη Γιουνάιτεντ...

Ο Ολλανδός χαφ αποφάσισε το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω πανδημίας, να αφήσει επιτέλους τον αγαπημένο του Άγιαξ για να κάνει το επόμενο βήμα και αντιλήφθηκε πως η μεσαία γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» τον είχε ανάγκη.

Συμφώνησε να παίξει στη Γιουνάιτεντ, φρόντισε ο Άγιαξ να πάρει 40 εκατομμύρια, όμως, ο Φαν ντε Μπεεκ, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ του 2019, έχει παίξει μονάχα 762 λεπτά με την κόκκινη φανέλα, με μόλις 8 παρουσίες στο αρχικό σχήμα, έχει 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ένα τετράμηνο μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής, ακούει δεξιά κι αριστερά πως ίσως θα πρέπει να ψάξει κάτι άλλο, με τον Ρόναλντ Ντε Μπουρ να μιλάει στο AD της Ολλανδίας και να δηλώνει για τον νεαρό χαφ: «Ίσως θα πρέπει να παραχωρηθεί με δανεισμό ή πώληση... Ήδη».

«Έχει έρθει στην ομάδα την περίοδο που έχω μια μεσαία γραμμή που είναι γεμάτη ποιότητα. Έχω και τον Πογκμπά και τον Μάτιτς και τον ΜακΤόμινεϊ, ενώ υπάρχει και ο Φρεντ» είπε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Κώστας Ζάλιαρης