Θεόστραβο ξεκίνημα στο 2021 για τη Λίβερπουλ! (vids)

Η Λίβερπουλ μπήκε στο νέο έτος με τον χειρότερο τρόπο! Η Σαουθάμπτον κατάφερε με γκολ του Ινγκς από το 2ο λεπτό να νικήσει 1-0 τους Πρωταθλητές που παραμένουν στην ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που έχει και ματς λιγότερο) στην κορυφή και παραμένουν για τρίτο ματς δίχως θετικό αποτέλεσμα! Απόλυτη απόδειξη του αμφίρροπου χαρακτήρα της φετινής Πρέμιερ και αυτό το αποτέλεσμα... Στο -4 από την κορυφή οι «άγιοι»!   



Θεόστραβο ξεκίνημα στο 2021 για τη Λίβερπουλ! (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε την έκπληξη και επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Φίλιπς και Γουίλιαμς για το κέντρο της άμυνας, βάζοντας εκεί τους Φαμπίνιο και... Χέντερσον! Και οι «άγιοι» το ψιλιάστηκαν αυτό και ασκούσαν πίεση πολύ ψηλά μη αφήνοντας τους «κόκκινους» να κατεβάσουν εύκολα τη μπάλα. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα πήρε φανέλα βασικού στο χώρο του κέντρου, προσπάθησε μαζί με τον Βαϊνάλντουμ να κυκλοφορήσει τη μπάλα όμως συνάντησε αρκετές δυσκολίες.

Ο Ντάνι Ινγκς χρειάστηκε μόλις δυο λεπτά για να σκοράρει με τρομερή λόμπα απέναντι στην πρώην ομάδα του και να φτάσει στα 50 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ γράφοντας το 1-0 για την Σαουθάμπτον, η οποία απέφυγε τους κινδύνους κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, δείχνοντας μια ταχύτητα πάνω από τη Λίβερπουλ και έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει κάθε μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Λίβερπουλ ήρθε στο 45' + 2' από σέντρα του Μανέ και κεφαλιά του Σαλάχ που έφυγε άουτ, ενώ, λίγο νωρίτερα ο Τέλα έκανε ωραία κίνηση και δεξί σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον, σε φάση που οι Πρωταθλητές θα μπορούσαν να έχουν υποστεί τεράστια ζημιά...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Στέφενς σε προσπάθεια του Βαϊνάλντουμ, ο VAR το τσέκαρε δίχως να καταλογίσει αυτό που θα ήθελε η ομάδα του Κλοπ, το ματς συνεχίστηκε και φυσικά προκλήθηκαν νέες απορίες για το τι τελικά είναι χέρι και τι όχι στην περιοχή...

 

 

Ο Τσάμπερλεϊν που δεν βοήθησε άφησε τη θέση του στον Σακίρι για να προσπαθήσει η Λίβερπουλ να πάρει κάτι πιο ενεργό επιθετικά, ο Μανέ ήταν ο κύριος εκφραστής της απειλητικής διάθεσης των «κόκκινων». Μάλιστα, ο Σενεγαλέζος έκανε την πρώτη τελική εντός εστίας στο 75', κάτι που τόσο αργά είχε να συμβεί για τον σύλλογο του λιμανιού απο το παιχνίδι με την Νιούκαστλ τον Δεκέμβρη του 2015, με πρώτο shot on target τότε στο 89'!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η τελευταία γραμμή της άμυνας των Πρωταθλητών έπαιζε στο κέντρο, εκεί όπου βρισκόταν πλέον ο Χέντερσον.

Η ομάδα του Κλοπ έφτασε το ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 75%, συνέχισε να παίζει υπομονετικά και ορθολογικά, όχι με πανικό, αλλά η Σαουθάμπτον είχε τον τρόπο να αντέξει, ν' αποκρούσει τις όποιες επικίνδυνες συνθήκες επιχειρούσαν να φτιάξουν οι φιλοξενούμενοι. Μάλιστα στο 74' ο Άλισον έκανε κάκιστη έξοδο, ο Βαλερί πλάσαρε κάτω από τα πόδια του από απόσταση, όμως ο Χέντερσον πρόλαβε να σταματήσει πριν την τελική γραμμή!

Η πίεση της Λίβερπουλ στα τελευταία λεπτά και οι μπάλες στην περιοχή του Φόρστερ δεν προκάλεσαν πρόβλημα για τους «άγιους» που πήραν τεράστια νίκη, αφού και ο Φιρμίνο στο 90' + 2' δεν σούταρε και του έφυγε η μπάλα από πλεονεκτική θέση. Άουτ και η κεφαλιά του Μανέ στο 90' + 3' με την Πρωταθλήτρια ομάδα να μένει για δεύτερο σερί ματς δίχως γκολ! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης