Πρωτοχρονιά στην κορυφή η Γιουνάιτεντ! (vids)

Ιδανικά ξεκίνησε το 2021 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να ισοβαθμήσει με την Λίβερπουλ επικρατώντας 2-1 της Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ»! Εξαιρετικό το παιχνίδι σε ρυθμό, με τρομερή αυτοπεποίθηση συνεχίζει η ομάδα των Σμιθ και Τέρι. Νωρίτερα η Γουέστ Χαμ με τον συνήθη ύποπτο, Τόμας Σούτσεκ, επιβλήθηκε 1-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». 



Πρωτοχρονιά στην κορυφή η Γιουνάιτεντ! (vids)

Στο κρύο Μάντσεστερ το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Άστον Βίλα είχε εξαιρετικό ρυθμό κι ας μην είχε κλασσικές ευκαιρίες. Μάλιστα, μπορεί οι τελικές ενέργειες προς τις δύο εστίες να περιορίστηκαν στο πρώτο 15λεπτο μονάχα ωστόσο, όλο το υπόλοιπο κομμάτι είχε μεταφορά της μπάλας και μια αρκετά θαρραλέα Βίλα από τον Ντιν Σμιθ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον Πολ Πογκμπά που παρά και την αγκωνιά που έφαγε από τον Μινγκς, είχε τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα, τις περισσότερες μονομαχίες, τις περισσότερες τελικές, τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες και τις περισσότερες μεταβιβάσεις στο μισό γήπεδο του αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο.

Το γκολ για την Γιουνάιτεντ ήρθε στο 40' έπειτα από ωραία αλλαγή της μπάλας από τους Πογκμπά και Ράσφορντ, σέντρα του Γουάν – Μπισάκα προς τον Μαρσιάλ και κεφαλιά για το 1-0. Οι «χωριάτες» παρουσιάστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο, με αρκετή αυτοπεποίθηση και στο 52' έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γουότκινς να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Γκρίλις, για να διώξει όπως – όπως σε κόρνερ ο Ντε Χέα. Στο 54' ήρθε κι άλλη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με το μονοκόματο σουτ του Ελ Γκάζι από πλάγια θέση με το εξωτερικό φάλτσο που έφυγε άουτ.

Η απάντηση από πλευράς Γιουνάιτεντ ήρθε από ατομική ενέργεια του Ράσφορντ και σουτ στην κλειστή γωνία με τον Μαρτίνες σε απόλυτη ετοιμότητα για να μπλοκάρει. Η Άστον Βίλα στο 58' άφησε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να γκρινιάζουν στον διαιτητή, εκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ και ο Γκρίλις από αριστερά έκανε το γύρισμα που έφτασε στον Τραορέ στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος πλάσαρε σωστά για το 1-1! Η αντίδραση, ωστόσο, ήταν άμεση, με τον Πογκμπά να κερδίζει πέναλτι από τον Ντάγκλας Λουίζ (για το χέρι στην πλάτη κι όχι για το μπέρδεμα των ποδιών του Γάλλου) και ο Μπρούνο από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-1 στο 61ο λεπτό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήξερε ότι χρειαζόταν και τρίτο γκολ για να είναι ήρεμη, με την Βίλα να είναι απειλητική κάθε φορά που πλησίαζε τα καρέ του Ντε Χέα! Ο ρυθμός του ματς παρέμεινε σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα και στο 76' ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε ένα τρομερό σουτ του Φερνάντες, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως μετά το δοκίμασε και ο Ράσφορντ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ! Το σκορ παρέμεινε στο 2-1 αφού ο Ντε Χέα έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Κας στις καθυστερήσεις, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φτάνουν προσωρινά στην κορυφή, στην ισοβαθμία με την Λίβερπουλ, η οποία φυσικά υπερέχει μεταξύ τους...

 

 

 

 

 

 

Με ακόμα ένα γκολ του εκπληκτικού Τόμας Σούτσεκ, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 1-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για να φτάσει στην 10άδα της βαθμολογίας και τον Μόγιες να πάρει την πρώτη του νίκη επί της άλλοτε ομάδα στο Μέρσεϊσαϊντ!

Το πρώτο ματς του 2021 στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν καθόλου καλό ανάμεσα στις δύο ομάδες, το σύνολο του Αντσελότι δεν είχε καθόλου φαντασία για να καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θα πρόσφερε την 2η θέση και στο 86ο λεπτό ήρθε το γκολ. Από σουτ του Κρέσγουελ, η μπάλα κόντραρε στον Μίνα και στρώθηκε στον Σούτσεκ που την έστειλε στα δίχτυα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης