Ο Φερνάντες άλλαξε επίπεδο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μπορεί να ονειρεύεται τον πρώτο τίτλο μετά το 2013!

Με τους τέσσερις πόντους που πέταξε στα σκουπίδια η Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Μπρόμ και την Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως είναι μέσα στη μάχη του τίτλου με πολύ μεγάλες πιθανότητες με το παιχνίδι της 17ης Ιανουαρίου στο Άνφιλντ ήδη να αποτελεί για πολλούς το μεγαλύτερο ματς της σεζόν έως τώρα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Φερνάντες άλλαξε επίπεδο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μπορεί να ονειρεύεται τον πρώτο τίτλο μετά το 2013!

Η Γιουνάιτεντ που δεν έχει κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ και έπειτα, το 2013, έχει για πρώτη φορά πορεία τίτλου σε αυτά τα οκτώ χρόνια.

Αλλά η ομάδα του Σόλσκιερ, ο οποίος συμπλήρωσε δυο ολόκληρα χρόνια στον πάγκο έχει ό,τι χρειάζεται για να ξεπεράσει την Λίβερπουλ και όλους τους άλλους; 

Η προσωπική μου άποψη είναι πως μπορεί! 

Σε μία περίεργη σεζόν, που θα συνεχιστεί απ' ότι φαίνεται έως το τέλος χωρίς την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα η αλήθεια είναι πως ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της γκέλας.

Η θητεία του Νορβηγού ως προπονητής της Γιουνάιτεντ φάνηκε να πηγαίνει στο πουθενά τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η απόφαση για απόκτηση ενός παίκτη άλλαξε τα πάντα! 

Ο Μπρούνο Φερνάντες αποδείχθηκε καθοριστικός για την τύχη του συλλόγου και του ίδιου του Σόλσκιερ αφού κακά τα ψέματα αν δεν είχε προσαρμοστεί τόσο γρήγορα ο Πορτογάλος στις απαιτήσεις της φανέλας της Γιουνάιτεντ, είναι πάρα πολύ πιθανό και ο προπονητής του να είχε αποτελέσει ήδη παρελθόν!

Ο Πορτογάλος διεθνής παίκτης έχει σημειώσει 26 γκολ και έχει συνεισφέρει 17 ασίστ σε 45 αγώνες από το ντεμπούτο του την 1η Φεβρουαρίου. Είναι εκπληκτικό γιατί κανένας παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει εμπλακεί σε περισσότερα γκολ, σε περισσότερες ασίστ. 

Μόνο ο Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ συγκρίνεται σε αριθμούς μαζί του. Η δημιουργική του ικανότητα και το ηγετικό του στυλ ανέβασαν τους «κόκκινους διαβόλους» αγωνιστικά και τους μετέτρεψαν από μια ομάδα που στην καλύτερη περίπτωση θα πάσχιζε να βγει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αληθινή διεκδικήτρια του τίτλου.

Οι ομάδες που κέρδισαν τον τίτλο για τη Γιουνάιτεντ υπό τον Φέργκιουσον είχαν συνήθως παίκτες που άλλαζαν με μια κίνηση ένα παιχνίδι, είτε μιλάμε για τον Καντονά, τον Ράιαν Γκιγκς, τον Μπέκαμ, τον Ρούνεΐ, τον Ρονάλντο, τον Κιν, τον Σκόουλς! 

Κάποιον που στην δύσκολη στιγμή πάντα έβγαινε μπροστά και μπορούσε να δημιουργήσει λίγη μαγεία όταν χρειαζόταν.

Ο Φερνάντες είναι ακριβώς αυτό: Ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα που μπορεί και προσφέρει στην ομάδα του αυτή την αίσθηση πως υπάρχει λύση στα δύσκολα! 

Άποψή μου είναι πως τώρα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους δυο καλύτερους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Νομίζω πως μαζί με τον Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι άνετα μπαίνουν στην κουβέντα πως αξίζουν χρυσάφι! 

Η παρουσία του πραγματικά έχει αλλάξει επίπεδο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αν τελικά καταφέρει στο τέλος της χρονιάς όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, να πάρει αυτό το πρωτάθλημα που κυνηγάει από το 2013, ο Φερνάντες μπορεί να μπει άνετα στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έγιναν θρύλοι για τον σύλλογο! 

Με βάση την συνολική προσφορά και εικόνα του, τα 65 εκατομμύρια που διέθεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει πέρσι τον Ιανουάριο, μοιάζουν αυτή τη στιγμή ως μια τεράστια ευκαιρία! 

Σαφέστατα και μετά από 16 παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για το εάν πραγματικά θα πάρει τον τίτλο η Γιουνάιτεντ. 

Όμως πως είναι σε θέση να το κάνει και να κυνηγήσει την Λίβερπουλ που είναι το μεγάλο φαβορί μέχρι το τέλος, σε αυτό το πράγμα, νομίζω ότι δεν μπαίνει κουβέντα.