Η Λίβερπουλ γλύνακε την Γιουνάιτεντ και τους διώκτες της!

Η Πρέμιερ Λιγκ για το 2020 ολοκληρώθηκε επιβεβαιώνοντας πως φέτος η υπόθεση του τίτλου είναι... ορθάνοιχτη! Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Νιούκαστλ στο St. James' Park με τον Ντάρλοου να κάνει μεγάλες επεμβάσεις και να εξασφαλίζει τον βαθμό για τις «καρακάξες». Στο +3 από την Γιουνάιτεντ με ματς περισσότερο οι «κόκκινοι» που για δεύτερο σερί ματς αποτυγχάνουν να πάρουν νίκη.  



Η Λίβερπουλ γλύνακε την Γιουνάιτεντ και τους διώκτες της!

Η Λίβερπουλ άργησε να επιβληθεί στο γήπεδο και να παίξει όπως ακριβώς έπρεπε για να δείξει ότι πράγματι ήθελε να πάρει τη νίκη από το παιχνίδι στο Νιούκαστλ. Η ομάδα του Κλοπ άρχισε να παίζει και να μεταφέρει τη μπάλα στο μισό γήπεδων των αντιπάλων μετά το 30ο λεπτό, χάνοντας μια τρομερή ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 35' με τον Ντάρλοου ν' αποκρούει, ενώ, ο πορτιέρε των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά και σε κεφαλιά του Φιρμίνο στο 45'. Οι «καρακάξες» στο πρώτο 20λεπτο με τον Κάλουμ Γουίλσον ήταν αρκετά πιο δραστήριες, με τον Άγγλο επιθετικό να κάνει κι ένα εξαιρετικό μπάσιμο από αριστερά περνώντας τον Φίλιπς, αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Φαμπίνιο.

Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας συνέχισαν να φτάνουν κοντά στο 70% και στο δεύτερο μέρος για τους «κόκκινους» που μετά το 60' άρχισαν να δίνουν ταχύτητα στις επιθέσεις τους για να ψάξουν το πολυπόθητο γκολ, αν και έλειπε η ένταση και η φαντασία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει πολύ περισσότερο στο πολύ ζόρικο και επικίνδυνο παιχνίδι. Αυτό μπορούσε να το δώσει ο Τιάγκο Αλκάνταρα που επέστρεψε έπειτα από ένα δίμηνο από εκείνον τον πολύ άσχημο τραυματισμό που είχε υποστεί στο ντέρμπι με την Έβερτον. Πέρασε στη θέση του Μίλνερ στο 73ο λεπτό και στο 81' χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Μανέ να μην καταφέρνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Σαρ να διώχνει με προβολή! Ο Βαϊνάλντουμ από την πλευρά του προσπαθούσε να στείλει μπάλες στα καρέ του Ντάρλοου, ο οποίος στο 88' κατάφερε κι έδιωξε ξανά με απίστευτο τρόπο μια κεφαλιά του Φιρμίνο για να διατηρήσει το 0-0, που παρέμεινε μέχρι και το τέλος!

Κώστας Ζάλιαρης