Επένδυσε στη νίκη του ντέρμπι η Άρσεναλ, σίφουνας η Λιντς! (vids)

Μετά την τριάρα επί της Τσέλσι, η Άρσεναλ κατάφερε έστω και δύσκολα να φτάσει στο 1-0 επί της Μπράιτον για να κλείσει το 2020 με δυο απανωτές νίκες μέσα σε ένα τριήμερο, παίρνοντας φόρα, βαθμούς και ψυχολογία. Στο 5-0 με τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο η εντυπωσιακή Λιντς κόντρα στην... ταλαίπωρη Γουέστ Μπρομ, νέα ήττα (1-0) από την Μπέρνλι για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο 0-0 οι Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ.  



Επένδυσε στη νίκη του ντέρμπι η Άρσεναλ, σίφουνας η Λιντς! (vids)

Η Άρσεναλ έκανε αυτό που έπρεπε και που ήταν το απαιτούμενο μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Έστω και δύσκολα, στην ημέρα που ο Ομπαμεγιάνγκ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα αλλά δεν βρήκε δίχτυα, το σύνολο του Αρτέτα επιβλήθηκε με το τελικό 1-0. Η άμυνα της Μπράιτον προδόθηκε στο 66ο λεπτό όταν ο Λακαζέτ με τις... δυο πρώτες του επαφές με τη μπάλα στο παιχνίδι κατάφερε πρώτα να κάνει το σωστό κοντρόλ κι έπειτα να σουτάρει για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, βρισκόταν στο χορτάρι μονάχα 21 δευτερόλεπτα! Ήταν ένα γκολ που άξιζε η ομάδα του Αρτέτα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού το πρώτο 45λεπτο είναι αλήθεια πως δεν κέρδισε και πολύ όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό το «τρίποντο» η Άρσεναλ έφτασε στην 13η θέση, στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη.

 

 

Η Λιντς είχε ξεκαθαρίσει πως σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζε το στυλ παιχνιδιού της και το αγαπημένη της επιθετικό ποδόσφαρο και βρήκε... «θύμα» για να ξεσπάσει στην Γουέστ Μπρομ! Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς μετά το 1-1 με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» διασύρθηκε εντός έδρας από τα «παγώνια» που είχαν πετύχει τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος, επικρατώντας με το ευρύ 5-0. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Σόιερς κατάφερε να πετύχει αυτογκόλ από 25 μέτρα (!) για να βάλει μπροστά στο σκορ την Λιντς, για να έρθει ο Αλιόσει στο 31' και να τελειώσει όμορφα μια φάση στην οποία συμμετείχε και ο Μπάμφορντ σε κάτι σαν... ασίστ, έστω κι άθελά του!

Στο 36' ήρθε ο Χάρισον με ωραίο γύρισμα ξεπερνώντας το μαρκάρισμα του Φέρλονγκ να γράψει το 3-0, ενώ, ο Ροντρίγκο με σουτ που άλλαξε πορεία σε κόντρα στο 40' ανέβασε περίσσότερο τον δείκτη του σκορ. Ίσως το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης στο «Χόθορνς» μετά το... αυτογκόλ, ήταν αυτό στο 72' από τον Ραφίνια που από πλάγια δεξιά έκλισε κεντρικά και εξαπέλυσε το φαλτσαριστό σουτ για το τελικό 5-0. Ο Άλαρνταϊς δεν κατάφερε να διατηρήσει τη χαρά από το αποτέλεσμα του «Άνφιλντ» την Κυριακή και είδε τους παίκτες του να διασύρονται...

 

 

Στο «Turf Moor», η Μπέρνλι του Σον Ντάις έγινε ακόμα μια ομάδα που παίρνει αποτέλεσμα από την φετινή κάκιστη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Έτσι όπως πάει το πράγμα οι «λεπίδες» δεν θα μπορέσουν ποτέ να σηκώσουν κεφάλι και οι σκέψεις για την συμμετοχή στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη σεζόν θα πρέπει να γίνουν μόνιμες στο μυαλό όλων στον σύλλογο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση για τους «clarets» πέτυχε ο Μπεν Μι με κεφαλιά στο 32ο λεπτό.

 

 

Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ στο ματς της 10άδας του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς... πολλά – πολλά έμειναν στο 0-0 στο St. Mary's, σε ένα παιχνίδι που είχε επηρεαστεί από τον κορονοϊό. Λόγω επαφής με κρούσμα από την οικογένειά του, ο Ραλφ Χάσενχουτλ έμεινε στο σπίτι του και μέσω τηλεφώνου και παρακολουθώντας το ματς από την τηλεόραση, έδινε τις οδηγίες στους συνεργάτες του που βρίσκονταν στον πάγκο. Τίποτα όμως δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την αναμέτρηση για να πάρει κάποια ομάδα κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης