Kάζο για τη Λίβερπουλ! (vids)

Σε ένα ματς που η Λίβερπουλ θα έπρεπε να έχει τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο μέρος όταν έπαιζε πραγματικά μόνης της, έκανε τεράστια γκέλα απέναντι στην Γουέστ Μπρομ στο «Άνφιλντ»! Οι «baggies» έφυγαν από το λιμάνι με το ισόπαλο 1-1 κάνοντας ζημιά στους «κόκκινους», όπως το είχαν κάνει και στην Μάντσεστερ Σίτι! Δυο φορές επέστρεψε η Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι με την Μπράιτον (2-2). 



Kάζο για τη Λίβερπουλ! (vids)

Μια αρκετά έντονη και... επίσημη προπόνηση αποδείχθηκε το πρώτο ημίχρονο για τη Λίβερπουλ στο παιχνίδι απέναντι στην Γουέστ Μπρομ. Με την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς να μην έχει καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και απλά να περιμένει πίσω από τη μπάλα, οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν να βρουν κάποιον εκ των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο στην περιοχή για να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Ο Σενεγαλέζος ήταν εκείνος που με ωραίο κοντρόλ με το στήθος και σουτ από κάθετη μπαλιά του Μάτιπ στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές για να κλειδώσει από πολύ νωρίς το «τρίποντο». Ο σκόρερ των Πρωταθλητών με αυτό το γκολ έφτασε στα 69 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ ισοφαρίζοντας την επίδοση του Λουίς Σουάρες με την κόκκινη φανέλα.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας κάνει 85 μεταβιβάσεις της μπάλας, σχεδόν τις διπλάσιες από αυτές... ολόκληρης της Γουέστ Μπρομ που είχε μονάχα 46 πάσες! Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν αρκετά όσο περνούσε η ώρα, όσο κι αν ο Κλοπ φώναζε στους παίκτες του να τελειώσουν το ματς. Στην πρώτη σοβαρή... έκλαμψη των φιλοξενούμενων ο Ντιανγκανά έκανε μονοκόματο σουτ με το αριστερό στο 68' από γύρισμα που του έγινε από δεξιά, δίχως όμως να το πιάσει σωστά για ν' απειλήσει τα καρέ των «κόκκινων». Ο Γκραντ στο 72' περνώντας τον Ρις Γουίλιαμς στο σπριντ βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον στην τεράστια ευκαιρία που είχε η Γουέστ Μπρομ για την ισοφάριση, όμως, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ άπλωσε το πόδι και απέκρουσε! Η ομάδα του Άλαρνταϊς ξεθάρρεψε εντελώς στα τελευταία λεπτά και πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και στο 82ο λεπτό ο Ατζάγι με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1! Ο Φιρμίνο στο 89ο λεπτό είχε τρομερή ευκαιρία αλλά ο Τζόνστον απέκρουσε την κεφαλιά του, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σούτσεκ πέτυχε ακόμα ένα πολύ σημαντικό γκολ για την Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι που διεξήχθη λίγη ώρα νωρίτερα στο Λονδίνο, εκεί όπου τα «σφυριά» επέστρεψαν δυο φορές από εις βάρος τους σκορ για να πάρουν βαθμό με το τελικό 2-2 κόντρα στην Μπράιτον. Οι «γλάροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τον Μοπέ στο 44o λεπτό έπειτα από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων και άμεσο γυριστό σουτ του Γάλλου.

Ο Μπεν Τζόνσον με ωραίο πλασέ στο 60ο λεπτό ήταν εκείνος που ισοφάρισε την πρώτη φορά για το σύνολο του Μόγιες πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ με την ομάδα, ωστόσο η Μπράιτον θα έπαιρνε και πάλι κεφάλι, δίχως όμως να καταφέρει να κρατήσει αυτό το αβαντάζ... Ο Λιούις Ντανκ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε φάση που η Γουέστ Χαμ φώναξε για χέρι, όμως ο VAR έδειξε τη σέντρα και το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο 70'. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Σούτσεκ στο 82' με καρφωτή κεφαλιά, με τα «σφυριά» να παραμένουν στην 10η θέση και την Μπράιτον να βρίσκεται στο +2 από τις θέσεις υποβιβασμού με 5 ισοπαλίες στα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης