Αύξησε την απόσταση η Λιντς

Με γκολ του Μπάμφορντ από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Έλαντ Ρόουντ», η Λιντς επικράτησε 1-0 της Μπέρνλι σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι. Η ομάδα του Μπιέλσα άνοιξε την απόσταση από τις τελευταίες θέσεις, εκεί που συνεχίζουν ν' αγχώνονται οι clarets. 



Αύξησε την απόσταση η Λιντς

Ο φορ της Λιντς, έγινε ο 6ος ποδοσφαιριστής μέχρι και αυτή τη στιγμή που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Κέρδισε το πέναλτι στο 5ο λεπτό και εκτέλεσε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 κόντρα στην Μπέρνλι και να φτάσει στα 10 τέρματα σε 15 αγωνιστικές. 

Μάλιστα, έγινε ο τρίτος ταχύτερος στην ιστορία των «παγωνιών» στην Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει σε τέτοιο αριθμό αγώνων αυτά τα γκολ, μετά τους Βίντουκα (9) και Γιεμποα (14). 

Η Μπέρνλι δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο πρώτο μέρος έχοντας απειληθεί και με περισσότερα γκολ, πήρε πρωτοβουλίες στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβηκε στο γήπεδο, πάλι διέτρεξε κινδύνους στις αντεπιθέσεις, όμως δεν σημειώθηκε καμία διαφορά. Βέβαια «φώναξε» για φάση όπου ο Μπαρνς σκόραρε αλλά ο ρέφερι υπέδειξε φάουλ του Μι στον Μελιέ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ...

Στο υπόλοιπο ματς δεν κατάφερε να βρει αυτό που έπρεπε για να ισοφαρίσει, αλλά ούτε και οι παίκτες του Μπιέλσα ήταν αποτελεσματικοί όταν βγήκαν με ταχύτητα μπροστά για να καθαρίσουν το ματς. 

Στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη πλεόν η Λιντς, μόλις στο +2 το σύνολο του Ντάις. 

Κώστας Ζάλιαρης