Η Άρσεναλ ξύπνησε και «πάτησε» την Τσέλσι! (vid)

Με αγωνιστικά προβλήματα, με τα γκολ να έρχονται με το... σταγονόμετρο, με νεαρούς στην 11άδα κι όμως η Άρσεναλ άνοιξε όλα τα δώρα της Boxing Day! Η ομάδα του Αρτέτα έφτασε στο τελικό 3-1 επί της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου, με τους «μπλε» να μειώνουν στα τελευταία λεπτά και να χάνουν πέναλτι στο 91' σε στιγμές έντονης ανησυχίας για τους «κανονιέρηδες»!  



Η Άρσεναλ ξύπνησε και «πάτησε» την Τσέλσι! (vid)

Με τον Ομπαμεγιάνγκ στον πάγκο, τον Γκάμπριελ απών λόγω επαφής με κρούσμα και τους Νταβίντ Λουίζ και Γουίλιαν με ίωση στο σπίτι τους, η Άρσεναλ πάτησε χορτάρι με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για να κοντραριστεί με την Τσέλσι κι όμως... διέψευσε άπαντες! Ήταν καλύτερη από τους «μπλε» που δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί με τους Βέρνερ και Έιμπραχαμ στην επίθεση. Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν αρκετά πιο συμπαγείς και οι πλευρές τους έκαναν αρκετή δουλειά, για να έρθει από εκεί και το πρώτο γκολ. Ο Τίρνεϊ που ήδη προκαλούσε προβλήματα από την πλευρά του Τζέιμς, κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Άγγλου μπακ στο 33ο λεπτό και ο Λακαζέτ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Η Άρσεναλ έφτασε σε δεύτερο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τζάκα για το 2-0 στο 44'!

Ο Λάμπαρντ στην ανάπαυλα πέρασε τους Ζορζίνιο και Χάντσον – Οντόι στο ματς δίχως να υπάρξει η παραμικρή διαφορά στην εικόνα της ομάδας του. Παντελώς αδύναμη και δίχως φαντασία για ν' αντιδράσει έπειτα από τα γκολ που δέχθηκε, η Τσέλσι είδε και τον Μπουκάγιο Σακά με εκπληκτικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο από πλάγια δεξιά να σκοράρει με τη βοήθεια και του δοκαριού για το 3-0 στο 56ο λεπτό. Ο Χάβερτς ήταν η τελευταία αλλαγή των «μπλε» με τον Ζιρού να έχει κάνει ζέσταμα και να ξανακάθεται στον πάγκο γελώντας με το γεγονός ότι δεν μπήκε στην αναμέτρηση. Η Άρσεναλ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, ο Ελνένι στο 83' είχε δοκάρι σε σουτ – κεραυνό, για να έρθει ο Έιμπραχαμ στο 85' από γύρισμα του Χάντσον – Οντόι να μειώσει στο τελικό 3-1. Μάλιστα για να μετρήσει το γκολ βγήκαν οι γραμμές του VAR για το... πέλμα του Μπεγερίν και το γόνατο του Άγγλου επιθετικού, για να δικαιωθεί ο υψηλόσωμος φορ. Στο 90' + 1' ο Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα νικήθηκε από τον Λένο κι έτσι τελείωσε το όποιο άγχος για την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ, Ελνένι, Τζάκα, Σακά, Σμιθ – Ρόουκ (65' Γουίλοκ), Μαρτινέλι (71' Πεπέ), Λακαζέτ (90' + 2' Μουστάφι)

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Ζούμα, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβασιτς (46' Ζορζίνιο), Καντέ (74' Χάβερτς), Μάουντ, Πούλισικ, Έιμπραχαμ, Βέρνερ (46' Χάντσον – Οντόι)

Κώστας Ζάλιαρης