Άμυνα με... έφεση στο σκοράρισμα!

Η Τσέλσι έχει καταφέρει να φτιάξει μια αμυντική γραμμή που δεν συνεισφέρει μονάχα στην προσπάθεια να σταματάει τους αντιπάλους, αλλά και να βοηθάει τους επιθετικούς στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα!  



Άμυνα με... έφεση στο σκοράρισμα!

Μπορεί απέναντι στην Γουέστ Χαμ ο Μπεν Τσίλγουελ να τραυματίστηκε από νωρίς και να χρειάστηκε ν' αντικατασταθεί από τον Έμερσον με τον Τάμι Έιμπραχαμ να το παίρνει πάνω του στο δεύτερο ημίχρονο και να σκοράρει δις στο φινάλε για το 3-0, ωστόσο, πάλι η άμυνα έπαιξε τον ρόλο της.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από τις Έβερτον και Γουλβς, ο Μεντί κράτησε το «μηδέν» με την συμβολή και των Τιάγκο Σίλβα και Θέσαρ Αθπιλικουέτα, ενώ, ο Βραζιλιάνος στόπερ χρίστηκε και σκόρερ με καρφωτή κεφαλιά στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης της Δευτέρας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αυτό ήταν το 2ο γκολ που πετυχαίνει ο 36χρονος αμυντικός με τη μπλε φανέλα έχοντας επιλέξει την Πρέμιερ Λιγκ για να τεστάρει τις δυνάμεις του για φέτος.

Άλλα δυο γκολ έχει πετύχει από την πλευρά του ο Μπεν Τσίλγουελ, ενώ, ο Κερτ Ζούμα έχει σκοράρει τέσσερις φορές στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας μάθει πως και που ακριβώς να κινείται όταν προωθείται στις στατικές φάσεις των «μπλε». Με ένα γκολ, αλλά με αρκετές επικίνδυνες μπαλιές προς τα αντίπαλα καρέ έχει βοηθήσει και ο Ρις Τζέιμς...

Κώστας Ζάλιαρης