Συνήλθε και ανέβηκε 5η η Τσέλσι (vids)

Όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, αλλά ούσα όσο αποτελεσματική έπρεπε όταν το ματς άρχισε να ζορίζει, η Τσέλσι επιβλήθηκε της Γουέστ Χαμ με σκορ 3-0, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε στην 5η θέση σπρώχνοντας ακόμα πιο κάτω την Τότεναμ. Νωρίτερα η Μπέρνλι πήρε σπουδαία νίκη, 2-1, απέναντι στην Γουλβς.  



Συνήλθε και ανέβηκε 5η η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι ήταν πολύ τυχερή για το γκολ του Ράις από πλάγια θέση που δεν μέτρησε ποτέ στο 6ο λεπτό με τον VAR να εντοπίζει κάπου κάτι χιλιοστά οφσάιντ στον Άγγλο χαφ τη στιγμή που έφευγε από την τελευταία γραμμή της άμυνας και έτρεχε προς τη μεγάλη περιοχή του Μεντί. Κι αφού εκεί παρέμεινε το 0-0 και ο Τσίλγουελ έφυγε τραυματίας για να παίξει ο Έμερσον, ο Τιάγκο Σίλβα με καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε ένα χρονικό διάστημα άνεσης για τους «μπλε», που όμως είχαν και στιγμές κατά τις οποίες γίνονταν λάθη στην άμυνα και θα μπορούσε η Γουέστ Χαμ να τα εκμεταλλευτεί. Παρ' όλα αυτά το σύνολο του Μόγιες δεν κατάφερε κάτι, ενώ και ο Βέρνερ συνέχιζε την ανομβρία του, χάνοντας και πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 43' απέναντι από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος, πέρα από την τρομερή αδυναμία των δύο ομάδων να κάνουν κάτι περισσότερο από τρεις – τέσσερις πάσες δίχως λάθος, είχε την Γουέστ Χαμ να πλησιάζει αρκετές φορές στα καρέ του Εντουάρντ Μεντί. Οι «μπλε» έπρεπε να βρουν και δεύτερο γκολ και το ήξεραν πολύ καλά προκειμένου να μην το πληρώσουν ακριβά σε περίπτωση ολιγωρίας στα μετόπισθεν, εκεί όπου ο Τιάγκο Σίλβα με τον Αθπιλικουέτα, οι δυο πιο έμπειροι και ψύχραιμοι, προσπαθούσαν να κρατήσουν την γραμμή τους σε οργάνωση. Τα «σφυριά» άρχισαν όλο και περισσότερο ν' ανακτούν τον έλεγχο και να πιέζουν για την ισοφάριση, ωστόσο η Τσέλσι βρήκε όλα τα κενά στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων και τελείωσε το ματς. Στο 78ο λεπτό από ... στραβοκλωτσιά του Βέρνερ έγινε τελικά ασίστ προς τον Έιμπραχαμ για το 2-0 και ο Άγγλος στράικερ ήταν εκείνος που στο 80' διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Με την βροχή να πέφτει δυνατά, ο Μάουντ από αριστερά έκανε την σέντρα, ο Πούλισικ νικήθηκε στην προσπάθειά του μπροστά από τον Φαμπιάνσκι και ο Έιμπραχαμ από πλάγια δεξιά σκόραρε ξανά... Δοκάρι είχε ο Βέρνερ στο 89'. 

 

 

 

 

Στο ματς που προηγήθηκε μέσα στην ημέρα, η Μπέρνλι έφτασε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, έχει μονάχα μια ήττα στα εφτά πιο πρόσφατα ματς και είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, επικρατώντας 2-1 επί της Γουλβς στο Turf Moor. Το σύνολο του Σον Ντάις πήρε μάλλον δίκαια τους βαθμούς από την αναμέτρηση, με τον Κρις Γουντ στο 35ο λεπτό να τελειώνει ωραία μια αντεπίθεση της ομάδας του και τον Μπαρνς στο 51' να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με ωραία σκαστή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Φάμπιο Σίλβα, η ακριβότερη μεταγραφή της Λιντς, όντας πλέον ο νεαρότερος σκόρερ των «λύκων» στην Πρέμιερ Λιγκ και ο δεύτερος νεαρότερος που σκοράρει με πέναλτι, μειώνοντας για την ομάδα του Νούνο Σάντο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης