Λόγω φανελας η Γιουνάιτεντ είναι πιο επικίνδυνη αντίπαλος της Λίβερπουλ για τον τίτλο!

Ακριβώς στα δύο χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπορεί να απολαύσει αυτό το πρωινό της Δευτέρας γνωρίζοντας πως η ομάδα του βρίσκεται σε μία διαρκή βελτίωση! Και προσωπικά την θεωρώ μέσα στο παιχνίδι του τίτλου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Λόγω φανελας η Γιουνάιτεντ είναι πιο επικίνδυνη αντίπαλος της Λίβερπουλ για τον τίτλο!

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσα να πω ότι οι άμεσοι αντίπαλοι για την Λίβερπουλ ήταν η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι παρότι βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία, ωστόσο, η ικανότητα που έχει Γιουνάιτεντ να γυρίζει παιχνίδια, να κερδίζει εκτός έδρας και η αδιαμφισβήτητη επιθετική της δυναμική νομίζω ότι την καθιστούν, μαζί με το απαραίτητο πάντα βάρος που πρέπει να έχει η φανέλα, διεκδικητρια!

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να μην παίζει καλά με συνέπεια, αλλά κερδίζει πόντους με συνέπεια. Δεν γνωρίζω αν γίνομαι αντιληπτός με αυτό που λέω ωστόσο όταν προσπαθείς να διεκδικήσεις ένα πρωτάθλημα, παίζουν σημασία και οι λεπτομέρειες. Είναι μία ομάδα που έχει μαζέψει πλην της Λίβερπουλ, τους περισσότερους πόντους από οποιαδήποτε άλλη μέσα στο 2020, έτρεχε το μεγαλύτερο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα για το έτος, έχει με διαφορά το καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας μέσα στην χρονιά. 

Στην φετινή σεζόν έχει μόνο νίκες μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η περσινή εκπληκτική Λίβερπουλ και το έχει πετύχει μόνο η Μάντσεστερ Σίτι της χρονιάς των 100 βαθμών το 2017-18.

Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή που συζηταμε και το ξέρουν στο Μαντσεστερ αλλά η Γιουνάιτεντ είναι καλύτερη από αυτο που οι περισσότεροι της πιστώνουν! Έχω την εντύπωση πως στην φετινή σεζόν περισσότερο από τις ζημιές που έχει πάθει μέσα στην έδρα της, τις οποίες άλλωστε έχει ρεφάρει με τις νίκες εκτός έδρας, εκείνο που μετράει εις βάρος του Σόλσκιερ είναι ο αποκλεισμός στο Champions League. 

Αν δεν είχε συμβεί αυτό, η Γιουνάιτεντ θα ήταν τώρα στους 16 στον πιο σημαντικό θεσμό, πέντε βαθμούς μακριά από την Λίβερπουλ στην βαθμολογία με ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ μέσα στην εβδομάδα έχει να παίξει και τον αγώνα για το League Cup εναντίον της Έβερτον. 

Θα ήταν μία εξαιρετική σεζόν έως τώρα την οποία χαλάει σαφέστατα ο αποκλεισμός στο Champions League, αλλά αυτό που δεν πρέπει κάποιος να ξεχνάει είναι πως κρυφός πόθος των οπαδών της Γιουνάιτεντ είναι να έρθει το 21ο πρωτάθλημα, που θα είναι και το πρώτο στην εποχή μετά τον Σερ Άλεξ.

Η Γιουνάιτεντ διέλυσε τη Λιντς με 6-2, ήταν εξαιρετική σήμερα, αλλά και πάλι αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα «παγώνια» έπαιξαν ανοιχτά, το οποίο είναι όμορφο ποδόσφαιρο αλλά αφελές! 

Δύσκολα μπορεί να τραβήξει χειρόφρενο όταν βρεθεί σε άσχημη θέση και μία από τις χειρότερες ομάδες που μπορείς να έχεις αντίπαλο όταν σου συμβεί αυτό, γιατί πραγματικά όταν επιτίθεται είναι... θανατηφόρα,  η Γιουναιτεντ.

Φυσικά και η συζήτηση πρέπει να γίνει σε ένα διαφορετικό επίπεδο αν θέλουμε να πούμε πως διεκδικεί το πρωτάθλημα, και αυτό θα πρέπει να το δείξει με την ικανότητα να παλέψει απέναντι σε ομάδες που κάθονται όλες πίσω από την μπάλα και να τους κάνει ζημιά ή να έχει περισσότερο κυριαρχία στα παιχνίδια όπως κάνει η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι. 

Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν μου αλλάζει γνώμη: Η τωρινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 24 μηνες μετά από την μέρα που την ανέλαβε ο Σόλσκιερ μπορεί να είναι το αουτσάιντερ σε μια μάχη τίτλου, μεταβάλλεται όμως - εάν τυχόν τα πράγματα πάνε βαθμό βαθμό - σε πολύ επικίνδυνο αντίπαλο ακριβώς γιατί κουβαλάει αυτή την αύρα της φανέλας την οποία δεν διαθέτει για παράδειγμα η Τότεναμ και φυσικά η Λέστερ.

Ναι, χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό που θα μπορέσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα μερικές φορές αφού η Λιντς Γιουνάιτεντ είχε τόσες ευκαιρίες για να σκοράρει όχι δύο γκολ αλλά πιθανώς πέντε. 

Επίσης χρειάζεται κάποιον παίκτη στα άκρα, πιθανώς επίσης χρειάζεται να λύσει το θέμα του ποιος θα είναι ο τερματοφύλακάς της και προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να επενδύσει ο Σόλσκιερ στον νεαρό Χέντερσον.

Όλα αυτά όμως πάνε στην άκρη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή που συζητάμε μια ομάδα σε εξέλιξη, παραμένει όμως ποιοτική. 

Σε ένα πρωτάθλημα που θα παιχθεί περίπου στους 82 βαθμούς μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αν το πράγμα πάει από τους 85 και πάνω, το πιο πιθανό είναι πως η Λίβερπουλ δεν θα έχει αντίπαλο. Ωστόσο αν κάποιος μπορεί με την απειλήσει και να της δημιουργήσει άγχος από τη στιγμή που θα γίνει κούρσα για τον τίτλο σίγουρα αυτή η ομάδα περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι που έχει τεράστια προβλήματα στο να τελειώνει τις ευκαιρίες και περισσότερο από την Τοτεναμ ή την Λεστερ, πιθανώς να είναι η Γιουνάιτεντ. 

Σε αυτό το πράγμα με τις δηλώσεις του ο Ρόι Κιν έχει απόλυτο δίκιο...