Η Λέστερ «ξέρανε» την Τότεναμ και κυνηγάει την Λίβερπουλ! (vids)

Με τους Οριέ και Αλντερβάιρελντ να κάνουν μεγάλα λάθη για λογαριασμό της Τότεναμ, η Λέστερ πήρε πολύ μεγάλη νίκη στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ και με το 2-0 στην έδρα των «σπιρουνιών» συνεχίζει στο -4 από την κορυφή, αφήνοντας την πμάδα του Μουρίνιο στο -6!  



Η Λέστερ «ξέρανε» την Τότεναμ και κυνηγάει την Λίβερπουλ! (vids)

Σπουδαίο αποτέλεσμα για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς στην αγγλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Τότεναμ από την κορυφή και το αβαντάζ στην ισοβαθμία έναντι της Λίβερπουλ βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες στο -6, αφού, μετά την ήττα με το 2-1 στο «Άνφιλντ» ηττήθηκε 2-0 από την Λέστερ στην 14η αγωνιστική και έχασε έδαφος!

Η Λέστερ, αν και στο 41ο λεπτό είδε τον Κέιν να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σον, κέρδισε πέναλτι σε ανόητο μαρκάρισμα του Οριέ στον Φοφανά λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Βάρντι να εκτελεί εύστοχα για το 1-0!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «αλεπούδες» επιτέθηκαν και κατάφεραν πολύ γρήγορα να «χτυπήσουν» ξανά. Αφού, λοιπόν, στο 49' δεν μέτρησε ποτέ γκολ του Μάντισον μάλλον για... χιλιοστά βάσει και της απόφασης από τον VAR, ήρθε το δεύτερο τέρμα στο 59'.

 

 

Ο Ολμπράιτον γέμισε προς τον Βάρντι στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Αλτερβάιρελντ που συμμετείχε πολύ νωθρά στη φάση, άλλαξε πορεία και ο Γιορίς νικήθηκε για το 2-0!

Η Λέστερ αποφάσισε απλά να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και να κρατήσει και δυνάμεις για το προσεχές διάστημα που θα είναι γεμάτο αγωνιστική δράση, με τον Σμάιχελ στο 71' να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε προβολή του Σον από το δεύτερο δοκάρι μη επιτρέποντας στην Τότεναμ να ξαναμπεί στο ματς.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης