Νίκησε η Σίτι, παραμένει το πρόβλημα στο γκολ (vid)

Με τον Στέρλινγκ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο St. Mary's απέναντι στην Σαουθάμπτον, η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από δυο ματς επέστρεψε στις νίκες με το τελικό 1-0. Σε μέτρια επίπεδα η εμφάνιση της ομάδας του Γκουαρδιόλα που φανέρωσε ξανά πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που της έχει στοιχίσει ήδη στο φετινό πρωτάθλημα...  



Νίκησε η Σίτι, παραμένει το πρόβλημα στο γκολ (vid)

Λίγη ώρα αφότου ο Ρόμπερτσον έφτασε στις 28 ασίστ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ από το καλοκαίρι του 2018 ισοφαρίζοντας τον Ντε Μπρόινε, ο Βέλγος μάλλον θέλησε ν' αποκαταστήσει την τάξη με την πρώτη ευκαιρία στο ματς της Σίτι στο St. Mary's.

Η δική του μπαλιά από δεξιά έπειτα από ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε ο Μπερνάρντο, επέτρεψε στον Στέρλινγκ από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει σωστά και άνετα για το 1-0 των «πολιτών» κόντρα στους «άγιους» του Χάσενχουτλ. Μάλιστα, σε όλες τις διοργανώσεις στα χρόνια της παρουσίας του στην Σίτι, ο KdB έφτασε τις 100 ασίστ.

Η Σαουθάμπτον δεν έμεινε πίσω με κομμένα τα φτερά, Ίσα – ίσα τα άνοιξε και προσπάθησε ν' απαντήσει με τους τρομερά δραστήριους Γουόλκοτ και Ινγκς, με τον τελευταίο να ζητάει και πέναλτι σε φάση που ο Ντίας σήκωσε ψηλά το πόδι, αλλά ο Μάικ Ντιν αποφάσισε να μη δώσει τίποτα. Ο Βέστεργκαρντ ήταν κυρίαρχος ψηλά στις στατικές φάσεις των γηπεδούχων, με το παιχνίδι να διατηρεί υψηλό τέμπο, τόσο που ορθά θα σκεφτόταν κανείς ότι οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών θα τους εγκατέλειπαν στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό και στο δεύτερο μέρος με την Σαουθάμπτον να κοντράρει στα ίσια την Σίτι, να βγαίνει στην επίθεση και η αλήθεια είναι ότι γλίτωσε ένα δεύτερο γκολ από πολύ νωρίς όταν ο Φεράν Τόρες δεν κατάφερε να βρει στόχο στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου σε μια πολύ καλή ευκαιρία. Στο 59ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο χέρι του Στέρλινγκ έπειτα από κόντρα και στο κορμί του, ο VAR υπέδειξε να μην υπάρξει παράβαση παρά τα παράπονα των «αγίων» και το ματς συνεχίστηκε.

Οι παίκτες του Χάνσεχουτλ είχαν την κατοχή της μπάλας για να παίξουν το παιχνίδι τους και η Σίτι σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Μπρόινε σε τετ-α-τετ στο 70'. Η εστία του Έντερσον, η αλήθεια είναι, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κάπως έτσι με το 1-0 να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης οι «πολίτες» βρέθηκαν στο -1 από τους σημερινούς τους αντιπάλους στη βαθμολογία σε μια ανελέητη μάχη που γίνεται από την 2η μέχρι και την 10η θέση!

Στις καθυστερήσεις πάντως, σε φάση με υπεραριθμία από τους παίκτες του Πεπ, ο ένας έδινε στον άλλον, ο Στέρλινγκ δεν έκανε σουτ, ο Μπερνάρντο Σίλβα επίσης και από το γύρισμα στον Μαχρέζ η μπάλα έφυγε άουτ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης