Κλοπ: Προπονητές και παίκτες ψήφισαν υπέρ του, ο Φλικ κέρδισε... στα Media

Ο Χάνσι Φλικ μπορεί να κατέκτησε πέντε τίτλους με την Μπάγερν Μονάχου, όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ επανέφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 30 χρόνια κι αυτό έκανε παίκτες και προπονητές να του δώσουν περισσότερες ψήφους από τον κόουτς των Βαυαρών ώστε να τον αναδείξουν κορυφαίο προπονητή για τη FIFA μέσα στο 2020. 



Κλοπ: Προπονητές και παίκτες ψήφισαν υπέρ του, ο Φλικ κέρδισε... στα Media

Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ κατάφερε να οδηγήσει τον σύλλογο σε τεράστια επιτυχία με την πρώτη κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα έπειτα από το μακρινό 1990! 

Η Λίβερπουλ από την έναρξη του 2019 είχε ένα εκπληκτικό σερί κυνηγώντας με... λύσσα τη Σίτι για την κορυφή, έχασε το πρωτάθλημα, όμως τη σεζόν 2019-2020 συνέχισε ακόμα πιο δυνατά και από νωρίς πήρε διαφορά για να στεφθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας εν μέσω κορονοϊού. 

Ο Κλοπ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για τη FIFA σε ένα αποτέλεσμα που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος, ωστόσο, υπάρχει εξήγηση στις ψήφους με τον Φλικ. 

Παρά την ισοβαθμία τους στα scoring points, ο Kloppo πήρε περισσότερες ψήφους από παίκτες και προπονητές (και των εθνικών ομάδων) κι έτσι υπερείχε για το βραβείο. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης