Η κορυφή είναι ξανά κόκκινη! (vids)

Γκολ, δοκάρια, ταχύτητα, μάχη μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή! Το εντυπωσιακό ντέρμπι με την Τότεναμ στο «Άνφιλντ» είχε τα πάντα, είχε και δραματικό φινάλε και με γκολ του Φιρμίνο στο 90' οι Πρωταθλητές επέστρεψαν μόνοι τους στο ρετιρέ με το τελικό 2-1! Στο 1-1 το Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας, δίχως τέρματα (0-0) το Φούλαμ – Μπράιτον με χαμένους τους «cottagers» καθώς δεν επένδυσαν στον βαθμό από το ματς με τη Λίβερπουλ και ακροβατούν στα χαμηλά...  



Η κορυφή είναι ξανά κόκκινη! (vids)

Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1

Με κλασσικό στυλ Μουρίνιο η Τότεναμ απλά περίμενε πίσω από τη μπάλα με μαζική άμυνα, ολοκλήρωσε μόλις 75 μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, είχε κατοχή της μπάλας που έφτανε με το ζόρι στο 25% και η Λίβερπουλ είχε μεταφέρει όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Οι «κόκκινοι» ήξεραν πως έπρεπε παράλληλα με τις επιθέσεις τους να προσέχουν και να τρέχουν πρώτοι στις μπαλιές που θα μπορούσαν να βγάλουν είτε τον Κέιν, είτε τον Σον, είτε τον Μπέργκβαιν στην αντεπίθεση.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 26ο λεπτό με σουτ που κόντραρε στον Αλντερβάιρελντ και εξουδετέρωσε παντελώς τον Γιορίς άνοιξε το σκορ, ενώ, οι Λονδρέζοι με την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι στο 33', είχαν τον Σον να φεύγει μόνος απέναντι από τον Άλισον και να σκοράρει! Οι Κέρτις Τζόουνς και Μανέ είχαν καλά σουτ προς την εστία των «σπιρουνιών», όμως ήταν εύκολη λεία για τον Γάλλο γκολκίπερ της Τότεναμ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα μεγαλύτερη ένταση κι αυτό γιατί βοήθησε η Τότεναμ με τον τρόπο που παρουσιάστηκε και τις δυο φορές που απείλησε αμέσως την εστία του Άλισον. Πρώτα με τον Μπεργκβάιν δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη του αγώνα με διαγώνιο σουτ κι έπειτα με τον Κέιν που είδε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ εκτός θέσης και προσπάθησε πανέξυπνα να τον «κρεμάσει» αλλά δεν το κατάφερε. Στο 58ο λεπτό ο Ζοσέ Μουρίνιο έβγαλε τον Λο Σέλσο και έβαλε στο ματς τον Λούκας Μόουρα, με τον Σαλάχ να χάνει μεγάλη στιγμή λίγο νωρίτερα και τον Γιορίς να του αρνείται το γκολ.

Στο 63ο λεπτό η Τότεναμ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο δεύτερο γκολ, με τον Φαμπίνιο να χάνει την κεφαλιά από τον Σον και τον Μπεργκβάιν απέναντι από τον Άλισον να βρίσκει το δοκάρι! Από το κόρνερ όπου έδιωξε ο Φαμπίνιο, ο Κέιν πήρε μόνος την κεφαλιά αλλά έφυγε πάνω από την εστία! Η Λίβερπουλ που συνέχισε να πιέζει απάντησε στα δοκάρια με τρομερό σουτ του Μανέ στο 74' που προσέκρουσε στο οριζόντιο κι έφυγε πολύ άουτ, όμως στο 90' με κεφαλιά του Φιρμίνο έγινε το 2-1 και οι Πρωταθλητές επέστρεψαν μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας!

 

 

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Η Πάλας είχε ξανά πρωταγωνιστές και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και στην επίθεση εκεί όπου ο Κριστιάν Μπεντεκέ καταφέρνει το τελευταίο διάστημα να κάνει καλά τη δουλειά του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και στην εστία όπου ο Γκουαΐτα μετά τις εκπληκτικές επεμβάσεις απέναντι στην Τότεναμ ήταν σταθερός και κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Ο Βέλγος επιθετικός στο 34ο λεπτό με πολύ δυνατή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τους «αετούς», για να έρθει η απάντηση με πανέμορφο γκολ στο 55ο λεπτό για τα «σφυριά».

Ο Λανσίνι βρήκε όμορφα από δεξιά τον Κουφάλ που γέμισε προς την περιοχή κι εκεί με ανάποδο βολέ ο Αλέ ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Το κακό για τους «αετούς» ήταν πως έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο αφού ο Μπεντεκέ με φάουλ στον Σούτσεκ τον οποίο πέτυχε στο πρόσωπο σε εναέρια διεκδίκηση, αποβλήθηκε. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου άντεξαν για να πάρουν κι άλλον βαθμό μετά από εκείνον στο ματς με την Τότεναμ. Αντίθετα η Γουέστ Χαμ δεν συνέχισε με κάτι πιο θετικό μετά τη νίκη επί της Λιντς...

 

 

Φούλαμ – Μπράιτον 0-0

Όσο αδιάφορο ήταν το παιχνίδι στο «Craven Cottage» στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο είχε να επιδείξει πράγματα στο δεύτερο μέρος με ακυρωθέν γκολ, φωνές για πέναλτι και VAR... Οι γηπεδούχοι δεν ήταν όσο εκρηκτικοί εμφανίστηκαν την περασμένη Κυριακή απέναντι στη Λίβερπουλ κι έτσι οι «γλάροι» είχαν μια ελαφριά υπεροχή που προσπάθησαν με τον Ντάνι Γουέλμπεκ και τις κινήσεις του Λάμπτεϊ να εκμεταλλευτούν. Στο 50ο λεπτό η Μπράιτον έφτασε στο γκολ με τον Άνταμ Λαλάνα όμως ο Γουέλμπεκ είχε κάνει χέρι κι έτσι δεν μέτρησε ποτέ το τέρμα που θα ήταν το πρώτο για τον Άγγλο εξτρέμ με τη μπλε φανέλα.

Λίγο αργότερα ο VAR είδε και αποφάσισε ότι ο Γουάιτ έχει πάρει αρκετά τη μπάλα προτού γίνει η επαφή με τον Λούκμαν για πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες του Πάρκερ. Το ματς πλέον είχε πάρει... φωτιά και η Μπράιτον είχε δοκάρι με τον Μπεν Γουάιτ σε δυνατή κεφαλιά, με το σύνολο του Πότερ να κυριαρχεί! Το τελικό 0-0 βγάζει χαμένη τη Φούλαμ που παραμένει στην... ακροβασία μεταξύ θέσεων σωτηρίας και υποβιβασμού, ισοβαθμώντας με την Μπέρνλι αλλά υπερέχοντας στα γκολ για να παραμείνει πάνω από την τελευταία τριάδα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης