Τεράστιο στραβοπάτημα για τη Σίτι! (vids)

Με τον Τζόνστον στις καθυστερήσεις να διώχνει με τα πόδια δυο τεράστιες ευκαιρίες των Γκουντογκάν και Στέρλινγκ, η Γουέστ Μπρομ «πόνεσε» πολύ την Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες» υπέστησαν πολύ μεγάλο στραβοπάτημα μένοντας στο 1-1 στο Etihad απέναντι στο σύνολο του Σλάβεν Μπίλιτς που είναι εκ των μεγάλων φαβορί για υποβιβασμό. 



Τεράστιο στραβοπάτημα για τη Σίτι! (vids)

Η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Γκουντογκάν στο 30ο λεπτό όταν ο Στέρλινγκ από δεξιά κατάφερε να σταματήσει τη μπάλα προτού αυτή φύγει από την τελική γραμμή και έκανε την ασίστ για τον Γερμανό χαφ που εύκολα με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το 148ο τέρμα της ομάδας του Μάντσεστερ με συμμετοχή του Στέρλινγκ στην εποχή του Γκουαρδιόλα, έχοντας πλέον 95 γκολ και 43 ασίστ. Φυσικά οι αριθμοί του είναι οι καλύτεροι από κάθε άλλον συμπαίκτη του στην θητεία του Καταλανού προπονητή.

Οι «πολίτες» δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, πίστεψαν πως εύκολα ή δύσκολα εφόσον είχαν και το προβάδισμα η νίκη θα ερχόταν, όμως, η ζημιά έγινε στο 43'. Με τα μετόπισθεν της ομάδας του Γκουαρδιόλα να μη λειτουργούν καθόλου καλά και τη μπάλα να παραμένει στα καρέ του Έντερσον, ο Ατζάγι κατάφερε να κάνει το σουτ που κόντραρε στον Ντίας και κάπως έτσι έγινε το 1-1 για τους «baggies». Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Σίτι σε οποιαδήποτε διοργάνωση έπειτα από 608 αγωνιστικά λεπτά.

Η Γουέστ Μπρομ έδειχνε ν' αντέχει και στο δεύτερο μέρος κι αυτό γιατί η Σίτι δεν είχε τη φαντασία και το κάτι απροσδόκητο για να καταφέρει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να παρουσιαστεί αποτελεσματική μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Σέρχιο Αγουέρο πέρασε στο ματς λίγο μετά το 70' μήπως και βρεθεί η λύση τη στιγμή που ο Έντερσον στη δική του εστία απλά παρακολουθούσε... Παρά και την κατοχή της μπάλας που παρέμενε πάνω από το 75% μέχρι τέλους, η Σίτι απέτυχε να σκοράρει βλέποντας στο 91' τον Τζόνστον ν' απομακρύνει με το πόδι μια κεφαλιά του Γκουντογκάν και με τον ίδιο τρόπο μια άλλη κεφαλιά του Στέρλινγκ στο 93'!

Έτσι, η Γουέστ Μπρομ του Σλάβεν Μπίλιτς προκάλεσε πολύ μεγάλη απώλεια για τους «πολίτες» που συνέχισαν με ανεπιτυχές αποτέλεσμα μετά το 0-0 με τη Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης