Μέρφι: «Ο Ουγιέ έβγαλε αμέσως το μετάλλιο και μου το έδωσε...»

Ο Ντάνι Μέρφι έδωσε απλά ένα μικρό παράδειγμα για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία του Ζεράρ Ουγιέ, αναφέροντας την ιστορία που εκτυλίχθηκε μετά από τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας...



Μέρφι: «Ο Ουγιέ έβγαλε αμέσως το μετάλλιο και μου το έδωσε...»

Η Λίβερπουλ είχε καταφέρει την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 με τον Ζεράρ Ουγιέ στην άκρη του πάγκου, να κάνει το τρεμπλ με το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο Αγγλίας και φυσικά το Κύπελλο UEFA στον θεότρελο τελικό με την Αλαβές.  

Ένας τραυματισμός δεν είχε επιτρέψει στον Μέρφι να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο LeagueCup και μετάλλιο από το ματς έπαιρναν μόνο όσοι αγωνίστηκαν. 

Η πικρία του για το γεγονός πως δεν θα είχε το σπουδαίο αναμνηστικό από την ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας του, έσβησε αμέσως χάρη στον εκλιπόντα τεχνικό, για τον χαμό του οποίου θρηνεί το ποδόσφαιρο...  

«Στο πρώτο τρόπαιο που πήραμε, είχα παίξει σε κάθε ματς του Λιγκ Καπ, πέτυχα δυο γικολ στον ημιτελικό και μετά έκανα εξέταση στο γόνατο. Δεν μπορούσα να παίξω στον τελικό και μετάλλιο έπαιρναν μόνο όσοι είχαν συμμετοχή.

Δεν πήρα μετάλλιο κι άρχισα να σκέφτομαι "εντάξει, δεν είναι και το τέλος του κόσμου". Ο Ουγιέ ήρθε να μου μιλήσει και έβγαλε αμέσως το μετάλλιό του και μου το έδωσε... Το έκανε αμέσως, όχι μετά από μέρες. Εκείνη τη στιγμή. Δεν το πίστευα... Αυτό δείχνει τι άνθρωπος ήταν...» είπε στο Talksport ο άλλοτε μέσος των «κόκκινων».

Κώστας Ζάλιαρης