Σίτι με το βλέμμα στα προημιτελικά, δοκιμασίες για Λίβερπουλ και Τσέλσι

Μονάχα η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί, θεωρητικά, να παραμείνει ήσυχη για τον αντίπαλο που της έφερε η κλήρωση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η ομάδα του Γκουαρδιόλα έπεσε πάνω στην Μπορούσια Γκλάντμπαχ. Η Λίβερπουλ θα έχει ταξίδι... επαναπατρισμού για τον Κλοπ με την κόντρα που προέκυψε με την Λειψία, ενώ, το πιο δύσκολο έργο θα το έχει η Τσέλσι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. 



Σίτι με το βλέμμα στα προημιτελικά, δοκιμασίες για Λίβερπουλ και Τσέλσι

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες από το αγγλικό ποδόσφαιρο συνεχίζουν και μετά την φάση των ομίλων, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει «αυτοκτονήσει» από την Λειψία και να έχει επιτρέψει στους «ταύρους» του Νάγκελσμαν να προχωρήσουν. 

Η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με την πρωτάρα στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, Μπορούσια Γκλάντμπαχ, που ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην τελευταία αγωνιστική των γκρουπ και έμαθε πως η ισοπαλία της Σαχτάρ με την Ίντερ την έστειλε στους «16». 

Η Τσέλσι θα πρέπει να κοντραριστεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης που κουβαλάει τρομερές εμπειρίες από τέτοιο στάδιο του πιο λαμπερού διασυλλογικού θεσμού με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο. Ο Φρανκ Λάμπαρντ θα πρέπει να προετοιμάσει κατάλληλα κυρίως πνευματικά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του για την πρόκληση με την οποία ήρθε αντιμέτωπο το λονδρέζικο κλαμπ. 

Όσο για τη Λίβερπουλ, ο Κλοπ θα κάνει ταξίδι στην πατρίδα του και θα πρέπει ν' αποκλείσει την Λειψία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ώστε να μην σταματήσει όπως και πέρυσι στους «16»...

Τα ζευγάρια των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι

Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι

Λειψία – Λίβερπουλ

Πόρτο – Γιουβέντους

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ

Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης

Κώστας Ζάλιαρης