Αυτό που χρειαζόταν η Άρσεναλ ...

Ένα τέτοιο άνετο βράδυ αυτοπεποίθησης με πολλά γκολ το χρειαζόταν η Άρσεναλ μετά την ήττα από την Τότεναμ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Μια εβδομάδα μετά την «τεσσάρα» στην Ραπίντ Βιέννης, οι «κανονιέρηδες» αν και αδιάφοροι έφτασαν στο 4-2 επί της Ντάνταλκ για το θετικό και... απόλυτο φινάλε στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, απ' όπου προκρίθηκαν ως πρωτοπόροι του γκρουπ.  



Αυτό που χρειαζόταν η Άρσεναλ ...

Το ένα γκολ μετά το άλλο σημειώθηκαν στα πρώτα 22 λεπτά της αναμέτρησης στο Ντάνταλκ. Η πρωτοπόρος του γκρουπ, Άρσεναλ, ήθελε ένα ξέσπασμα από την ήττα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και ο Αρτέτα μπορεί να είναι ικανοποιημένος από αυτό που είδε. Ο φετινός πρώτος σκόρερ των Λονδρέζων, Έντι Ενκέτια, στο 12ο λεπτό έβαλε την κόντρα για να φτάσει στη μεγάλη περιοχή κι έκανε τη λόμπα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0, ενώ, το δεύτερο γκολ στο 18' από τον Ελνένι ήρθε με τρομερό σουτ του Αιγύπτιου από απόσταση.

Οι γηπεδούχοι με ωραίο τελείωμα του Φλόρες στο 22' μείωσαν πολύ γρήγορα και γενικότερα έδειχναν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης πως παρέμεναν μέσα στο ματς για να καταφέρουν να πάρουν κάτι στο φινάλε της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας για τη φετινή σεζόν αφού δεν κυνηγούσαν απολύτως τίποτα. Η Άρσεναλ έφτασε στο τελικό 3-1 με τον Γουίλοκ στο 67ο λεπτό από ασίστ του Μπάλογκαν που κράτησε τη μπάλα στην περιοχή προτού στρώσει στον σκόρερ για να νικήσει εκείνος τον Γκάρι Ρότζερς. Στο 77' ο 18χρονος Μπεν Κότρελ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», στο 80' ο Μπάλογκαν από ωραία ασίστ του Πεπέ έγραψε το 4-1 και οι «κανονιέρηδες» που είχαν ήδη προκριθεί ως πρώτοι από τον όμιλό τους, συγκέντρωσαν 18 πόντους από έξι ματς...

Οι Ιρλανδοί μείωσαν στο τελικό 4-2 με την κεφαλιά του Χόρε στο 85ο λεπτό, συνεχίζοντας να επιδεικνύουν μαχητικό πνεύμα ακόμα κι όταν όλα πλέον ήταν τελειωμένα. Στο άλλο ματς του ομίλου Ραπίντ και Μόλντε έμειναν στο 2-2 στη Βιέννη. 

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ: 

1.Άρσεναλ 18

2.Μόλντε 9

3.Ραπίντ Βιέννης 7

4.Ντάνταλκ 0

Κώστας Ζάλιαρης