Τρομερό διπλό με ξέσπασμα η Γιουνάιτεντ! (vid)

Την 9η διαδοχική εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και φτάνοντας με μεγάλη ανατροπή στο τελικό 3-1! Άλλη ομάδα με Μπρούνο Φερνάντες, είχε ασίστ στο πρώτο και συμμετοχή στο τρίτο γκολ ο Πορτογάλος. Βρέθηκαν 2.000 οπαδοί στο γήπεδο!  



Τρομερό διπλό με ξέσπασμα η Γιουνάιτεντ! (vid)

Ο Σόλσκιερ άφησε στον πάγκο Ράσφορνγτ και Μπρούνο Φερνάντες, έβαλε στον άξονα τους Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ και Φαν ντε Μπεεκ, μπροστά οι Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ είχαν την παρέα του Καβάνι κι όμως η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις απειλητικές καταστάσεις που ήθελε για τα καρέ των Λονδρέζων. Οι γηπεδούχοι, με τον κόσμο στο πλευρό τους, άρχισαν να παίρνουν θάρρος μετά το πρώτο ημίωρο έχοντας καταφέρει με την οργάνωσή τους να μην επιτρέψουν πολλά στους «κόκκινους διαβόλους» και βγήκαν στην επίθεση. Στο 38ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ ο Ράις στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και το δεύτερο ο Σούτσεκ με προβολή ανενόχλητος έκανε το 1-0! Μάλιστα, λίγο αργότερα, αν και φάνηκε για ελάχιστο να είναι οφσάιντ δίχως να τσεκαριστει η φάση αφού δεν κατέληξε σε γκολ, ο Αλέ πέρασε και τον Χέντερσον, έκανε και την τελευταία ντρίμπλα για ν’ αποφύγει τον αμυντικό που έτρεξε πάνω του, όμως έπεσε μόνος του!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με τη Γιουνάιτεντ να έχει πλέον στον αγωνιστικό χώρο τους Φερνάντες και Ράσφορντ με τον Σόλσκιερ να παίρνει δραστικές αποφάσεις, η Γουέστ Χαμ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52’ για το δεύτερο γκολ. Ο Αλέ άφησε στον Κουφάλ που έκανε το overlap από δεξιά κι ενώ μπορούσε να σουτάρει, έκανε τη μπαλιά για τον Μπόουεν που δεν πρόλαβε με την προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η είσοδος του Μπρούνο άλλαξε τα πάντα για τη Γιουνάιτεντ... Αρχικά στο 65ο λεπτό και με τη μπάλα να μην καταλαβαίνει κανείς αν τελικά είχε βγει πλάγιο άουτ από την απομάκρυνση του Χέντερσον, ο Φερνάντες πήρε, έκανε την ασίστ στον Πογκμπά που υπέροχο σουτ ισοφάρισε. Δυο λεπτά αργότερα ο Γκρίνγουντ από γύρισμα του Τέλες από αριστερά έκανε το κοντρόλ, έφερε τη μπάλα μπροστά του κι εκτέλεσε τον Φαμπιάνσκι για την ανατροπή, για να έρθει η συνεργασία των Φερνάντες – Μάτα στο 78’ ώστε να γίνει το τελικό 3-1 από το όμορφο πλασέ του Ράσφορντ που είχε και δοκάρι πριν από το γκολ!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης