Πριν από τον Λάμπαρντ, κορυφή είχε μόνο ο θείος του!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ στη δεύτερη σεζόν του ως κόουτς της Τσέλσι κατάφερε να τερματίσει με την ομάδα στην κορυφή του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που πριν από εκείνον σε ό,τι αφορά τους Άγγλους προπονητές, είχε πετύχει μονάχα ο... θείος του, Χάρι Ρέντναπ!  



Πριν από τον Λάμπαρντ, κορυφή είχε μόνο ο θείος του!

Τα τέσσερα γκολ του στυγνού επαγγελματία και «εκτελεστή» στην αντίπαλη περιοχή, Ολιβιέ Ζιρού, απέναντι στη Σεβίλλη, χάρισαν την μεγάλη νίκη στους «μπλε» με το τελικό 4-0 στην Ανδαλουσία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την πρώτη θέση στον όμιλο που συμμετέχουν οι Λονδρέζοι στη φετινή διοργάνωση.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ χαμογελούσε πλατιά για όσα έβλεπε από τον Γάλλο στράικερ στο ματς και ο κόουτς της Τσέλσι έγινε ο πρώτος Άγγλος προπονητής μετά από μια δεκαετία που καταφέρνει να καταλάβει την κορυφή στο γκρουπ της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Πριν από εκείνον το είχε καταφέρει μονάχα ο... θείος του, Χάρι Ρέντναπ, όντας στον πάγκο της Τότεναμ την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, τότε που τα «σπιρούνια» είχαν προκαλέσει χαμό σε όμιλο με τις Ίντερ, Τβέντε και Βέρντερ και είχαν βρεθεί στο +1 από τους «νερατζούρι» έπειτα από τις έξι αγωνιστικές.

Κώστας Ζάλιαρης