Ο Κέλεχερ κάποτε σκόραρε... 30 φορές κάθε σεζόν!

Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης βραδιάς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, ο Κιόμιν Κέλεχερ όταν ήταν μικρός ονειρευόταν αυτό να γίνει για τα γκολ που θα είχε πετύχει κι όχι για το «μηδέν» που θα είχε κρατήσει στην εστία του! 



Ο Κέλεχερ κάποτε σκόραρε... 30 φορές κάθε σεζόν!

Ο 22χρονος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ που ξεκίνησε από το Κορκ, στην νότια ακτή της Ιρλανδίας, όταν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και τα πρώτα της εφηβείας, είχε συνηθίσει κάτι πολύ διαφορετικό στον αγωνιστικό χώρο. 

Έπαιζε στην Ringmahon Rangers και ο προπονητής του τον τοποθετούσε είτε ως επιτελικό μέσο είτε ως στράικερ. Κι από παιδί μικρό, ο νυν τερματοφύλακας των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ είχε αρχίσει να... τρομοκρατεί τους αντιπάλους του, αφού, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα που έψαξαν για τη ζωή του, πετύχαινε 20 - 30 γκολ κάθε σεζόν! 

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε στα 14 του, όταν στην ομάδα της γενέτειράς του, το παιδί που αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα αποφάσισε ν' αποχωρήσει και ν' αφήσει τη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ. Ήταν γενναία η απόφαση να μετατοπιστεί από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη ο Κιόμιν Κέλεχερ κι όμως η ποδοσφαιρική του ιστορία φαίνεται πως είχε ήδη έτοιμο το πεπρωμένο! 

Ο Ιρλανδός άρχισε να φανερώνει ταλέντο και στη θέση του γκολκίπερ, στην οποία εδραιώθηκε, με την οποία κατάφερε να βρεθεί στα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της πατρίδας του κι αργότερα στο τμήμα ανδρών της Ιρλανδίας και να πείσει τη Λίβερπουλ το 2015 να επενδύσει πάνω του για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια! 

Το 2020, ο Κιόμιν Κέλεχερ έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, κράτησε τον Άγιαξ στο μηδέν, ο Κέρτις Τζόουνς σκόραρε για τη Λίβερπουλ και οι Πρωταθλητές Αγγλίας προκρίθηκαν στους «16» και ως πρωτοπόροι του ομίλου τους...

Κώστας Ζάλιαρης