Το Brexit αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Η ευκαιρία των γηγενών και ένας μεγάλος αντίκτυπος έρχεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο από την ημέρα που θα επιβεβαιωθεί το Brexit στο τέλος του 2020! Η συμφωνία για τους ξένους ποδοσφαιριστές κάτω των 18, της ηλικιακής κατηγορίας 18-21 και το σύστημα πόντων για την άδεια εργασίας!  



Το Brexit αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Η Πρέμιερ Λιγκ και η EFL συζήτησαν και αποφάσισαν στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει το αγγλικό ποδόσφαιρο, το οποίο φυσικά θα επηρεαστεί τρομερά από το Brexit, μόλις αυτό εφαρμοστεί με το νέο έτος, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μην ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής ξένων παικτών κάτω των 18 ετών για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, οι σύλλογοι θα μπορούν ν' αποκτήσουν μέχρι και τρεις ξένους ηλικίας 18-21 σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Επιπλέον, θα απαιτείται άδεια εργασίας για τον κάθε ξένο παίκτη που θα υπογράφει σε αγγλικό κλαμπ, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να περνάει από... σύστημα πόντων.

Αυτό θα έχει να κάνει με:

-τις επαγγελματικές συμμετοχές του αλλά και αυτές σε τμήματα υποδομής

-την ποιότητα του συλλόγου από τον οποίο θα προέρχεται, την κατάταξη στη βαθμολογία και την πορεία στο εκάστοτε πρωτάθλημα

-τις εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο και τα λεπτά συμμετοχής στις διοργανώσεις.

Άλλοι ποδοσφαιριστές θα εξασφαλίζουν αμέσως την άδεια εργασίας, ενώ άλλοι θα μπορούν να παραπεμφθούν σε επιτροπή εφόσον αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Κώστας Ζάλιαρης