Την έπιασε στον ύπνο και ανέβηκε 5άδα!

Η Γουέστ Χαμ σκοράροντας με το ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων απέναντι στην Άστον Βίλα κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1, να πάρει τρίτη διαδοχική νίκη και ν' αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας! Έχασε πέναλτι ο Γουότκινς στο 74ο λεπτό, είχε τρομερό οφσάιντ στις καθυστερήσεις αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει για τους «χωριάτες». Κάκιστη ήττα για τη Λέστερ νωρίτερα, 2-1 από την Φούλαμ!  



Την έπιασε στον ύπνο και ανέβηκε 5άδα!

Η Γουέστ Χαμ αιφνιδίασε την Άστον Βίλα και στα δυο ημίχρονα σκοράροντας σε στιγμές που η ομάδα των Σμιθ και Τέρι δεν είχε καταφέρει καν να πατήσει καλά – καλά στον αγωνιστικό χώρο! Ο Ογκμπόνα με κεφαλιά στο 2ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ για τα «σφυριά», που όμως γρήγορα... παραδόθηκαν στην ποιότητα των «χωριατών». Ο Γκρίλις ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με προσπάθεια που κόντραρε στο 25', με τον αρχηγό της Βίλα αλλά και τους Τάργκετ και ΜακΓκιν να ελέγχουν το ματς για την ομάδα τους.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες πέρασε στο ματς στο δεύτερο μέρος τον Μπενραχμά και αυτός με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 47' σέντραρε για τον Μπόουεν που πήρε την κεφαλιά και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Γουέστ Χαμ πιάνοντας γι' ακόμα μια φορά την Άστον Βίλα στον ύπνο! Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ πάλι έπρεπε να κυνηγήσει, πάλι ο Γκρίλις το πήρε πάνω του, οι Λονδρέζοι δεν είχαν ανάγκη να επιβληθούν και στηρίζονταν στο επιθετικό τους τρανζίσιου, όμως στο 74' ο Ράις τράβηξε από τη φανέλα τον Τρεζεγκέ και τον ανέτρεψε στην περιοχή.

Ο Όλι Γουότκινς ανέλαβε την εκτέλεση και βρήκε το δοκάρι! Ο επιθετικός της Βίλα έχει αστοχήσει στα τέσσερα από τα τελευταία έξι πέναλτι... Αυτό καθόρισε και την τελική έκβαση του αγώνα με τον Γουότκινς να σκοράρει μεν στις καθυστερήσεις, αλλά να είναι εκτεθειμένος ο ώμος του σε σχέση με το πόδι του Ογκμπόνα και το χέρι του Κουφάλ και το γκολ να μην μετράει. Η Γουέστ Χαμ πήρε την 3η σερί νίκη της και βρέθηκε στην 5η θέση, αφήνοντας τους «χωριάτες» στην 10η. 

Στο King Power Stadium λίγη ώρα νωρίτερα, η Φούλαμ πήρε τη 2η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα καταφέρνοντας να επικρατήσει 2-1 της Λέστερ που συνεχίζει να εμφανίζεται μετριότατη έως κακή το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ κατάφερε να βγει από τις θέσεις του υποβιβασμού, με τον Αντεμόλα Λούκμαν στο 30ο λεπτό να τελειώνει τη φάση που έφτιαξε κουβαλώντας τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, ο Ανγκουίσα! Μάλιστα, ο σκόρερ της Φούλαμ πανηγύρισε συγκινημένος με την φανέλα του εκλιπόντα, Πάπα Μπούπα Ντιόπ που σε ηλικία 42 ετών έχασε τη ζωή του από ALS...

Στο 38' ο Καβαλέιρο έσπασε την κατάρα των cottagers από την άσπρη βούλα σκοράροντας για το 2-0 με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Βέβαια, οι «αλεπούδες» θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη μοίρα στο ματς αν πετύχαιναν γκολ σε φάση που οι Φοφανά και Τίλεμανς πέτυχαν αμφότεροι το δοκάρι στην προσπάθειά τους να σκοράρουν κι έτσι στο 86' το γκολ του Μπαρνς δεν ήταν αρκετό. Η Λέστερ με αυτή την ήττα, μια εβδομάδα μετά το 3-0 από τη Λίβερπουλ και λίγες μέρες μετά το 3-3 με την Μπράγκα – αν και εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του Ρότζερς – έχασε ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή μένοντας στο -3...

Κώστας Ζάλιαρης