Πρέμιερ Λιγκ: Πότε θα επικρατήσει η κοινή λογική με τις πέντε αλλαγές;

Με τους ποδοσφαιριστές να έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα τραυματισμών ο ένας μετά τον άλλον, άσχετα απ' όσα μπορεί να λένε ο Κλοπ, ο Γουάιλντερ, ο Σόλσκιερ και οι υπόλοιποι προπονητές, πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η κοινή λογική για το θέμα των πέντε αλλαγών. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Πρέμιερ Λιγκ: Πότε θα επικρατήσει η κοινή λογική με τις πέντε αλλαγές;

Βλέποντας ακόμα και τον ... βιονικό Τζέιμς Μίλνερ που προσέχει όσο ελάχιστοι – ίσως και κανείς – ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή το σώμα του και είναι υπόδειγμα επαγγελματία, να «λυγίζει» και να χρειάζεται να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ματς της Λίβερπουλ με την Μπράιτον, καταλαβαίνει κανείς πλέον τι συμβαίνει αυτή την πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο.

Σε απόλυτη κόντρα με όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της UEFA, στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζουν να έχουν μόλις τρεις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε μια σεζόν που λόγω της πανδημίας έχει πλέον συμπιεστεί και γεμίσει με αγωνιστικές υποχρεώσεις για όλες τις ομάδες.

Το θέμα είναι ότι σε αυτό το κομμάτι πρέπει επιτέλους να επικρατήσει η κοινή λογική ώστε να διαφοροποιηθεί η απόφαση που είχε ψηφιστεί για τη διατήρηση των τριών αλλαγών για κάθε ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Μπορεί αυτό να θεωρήθηκε... σπατάλη χρόνου και γεγονός που επηρέαζε τρομερά τον ρυθμό των αναμετρήσεων, όμως πλέον είναι κάτι που κρίνεται απαραίτητο για τις ομάδες και την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ορθά είπε ο Κλοπ πως είναι... επικίνδυνο για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αυτό που βιώνουν την εποχή του κορονοϊού εφόσον υπάρχουν και τα ματς μέσα στην εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε την ανάγκη να γίνονται όλα σε σύντομο και πολύ πιεστικό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να έχει πλέον έρθει αντιμέτωπος με κάτι πολύ διαφορετικό.