Τιμωρία μέσω VAR για τη Λίβερπουλ... (vid)

Όσο χαρακτήρα κι αν έβγαλε η Λίβερπουλ στο δύσκολο ματς με την Μπράιτον, τιμωρήθηκε από τον VAR... Οι «κόκκινοι» ήταν έτοιμοι να φύγουν με το «διπλό» από τον αγγλικό Νότο, όμως, αποφασίστηκε πέναλτι στον Γουέλμπεκ σε φάση με τον Ρόμπερτσον στο 91ο λεπτό, με τον Γκρος να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1. Είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα ο Μοπέ στο πρώτο μέρος, δεν μέτρησε για οφσάιντ που δεν κατάλαβε κανείς ένα γκολ του Σαλάχ, σκόραρε ο Ζότα για τους «κόκκινους» που βρέθηκαν στην κορυφή με το +1 από την Τότεναμ. 



Τιμωρία μέσω VAR για τη Λίβερπουλ... (vid)

Η Λίβερπουλ τα βρήκε αρκετά σκούρα στο Μπράιτον και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορούσε να καταλάβει γι' ακόμα μια φορά τι ακριβώς είδε ο VAR στη φάση του γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ...

Ο Γιούργκεν Κλοπ που γι' ακόμα μια φορά έπρεπε να κάνει και διαχείριση και να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην 11άδα των «κόκκινων», έδωσε φανέλα βασικού και στον Φίλιπς και στον Μιναμίνο και στον Ζότα και η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι στο 21ο λεπτό σε ανατροπή του Κόνολι από τον Νίκο Γουίλιαμς. Ο Μοπέ αστόχησε και λίγο αργότερα αποχώρησε αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού. Στο 34' ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας των «γλάρων», σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ που... ξανά μονάχα ο VAR κατάλαβε, σχεδόν όπως είχε συμβεί και στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Τζόρνταν Χέντερσον για τη μεσαία γραμμή ώστε να δώσει στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας του, με τον ... πιστό στρατιώτη Τζέιμς Μίλνερ να φεύγει από τον άξονα και να πηγαίνει να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, στη θέση του Νίκο Γουίλιαμς που αποχώρησε για να περάσει στο ματς ο αρχηγός. Τη λύση στους «κόκκινους» έδωσε τελικά στο 60ο λεπτό ο Ντιόγο Ζότα που αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι αποτελεί... μαγική μεταγραφή για τους Πρωταθλητές! Από ωραία συνεργασία των Ρόμπερτσον και Σαλάχ, ο Πορτογάλος με ωραίο ελιγμό στην περιοχή και χαμηλό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ματ Ράιαν γαι το 1-0!

Ο Ζότα έφτασε στα 9 γκολ σε 14 ματς για τη Λίβερπουλ και στα 8 τέρματα στα πιο πρόσφατα 8 παιχνίδια. Αμέσως μετά ο Σαλάχ αντικαταστάθηκε για να ξεκουραστεί κα ο Μανέ μπήκε στο παιχνίδι, ενώ ο Άνταμ Λαλάνα παίζοντας ελάχιστα λεπτά δεν μπορούσε να συνεχίσει και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 70' για να μπει ο Γιάχανμπακς στη θέση του. Και ο Μίλνερ έφυγε λόγω μυϊκού προβλήματος από πλευράς Λίβερπουλ, ενώ στο 83' ένα γκολ του Μανέ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ορθά δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Τελικά η Μπράιτον θα κατάφερνε να κόψει βαθμούς από την ομάδα του Κλοπ όταν στο 90' + 1' ο Ρόμπερτσον δεν πρόλαβε τη μπάλα σε μια φάση με τον Γουέλμπεκ, τον κλώτσησε στην περιοχή, ο ρέφερι έλαβε την ειδοποίηση να πάει να δει το ριπλέι και αποφάσισε πέναλτι από το οποίο σκόραρε ο Γκρος για το τελικό 1-1. 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Βέλτμαν, Γκρος, Μπισούμα, Μαρτς, Μοπέ (26' Τροσάρ), Γουέλμπεκ, Κόνολι (63' Λαλάνα, 70' Γιάχανμπακς)

Λίβερπουλ: Άλισον, Ν.Γουίλιαμς (46' Χέντερσον), Φίλιπς, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Μιναμίνο, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (74' Τζόουνς), Σαλάχ (64' Μανέ), Φιρμίνο, Ζότα

Κώστας Ζάλιαρης