Πρόκριση θρίλερ για Λέστερ, πέρασε άνετα η Άρσεναλ!

Απίθανο φινάλε στην Πορτογαλία, εκεί όπου η Λέστερ έμοιαζε έτοιμη να υποστεί την πρώτη της φετινή ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ, δέχθηκε γκολ στο 90', ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και με το τελικό 3-3 προκρίθηκε στους «32» της διοργάνωσης! Έγραψε ιστορία ο Λουκ Τόμας με το σύνολο του Ρότζερς. Εύκολα πήρε το εισιτήριο και η Άρσεναλ με το τελικό 3-0 επί της Μόλντε. 



Πρόκριση θρίλερ για Λέστερ, πέρασε άνετα η Άρσεναλ!

Η μαχητική Λέστερ ήξερε ότι με νίκη δεν θα έπρεπε να την νοιάζει τίποτε άλλο στον όμιλό της απόψε, ωστόσο, βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση τον τελευταίο καιρό και αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Μπράγκα. 

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Αλ Μουσράτι στο 4ο λεπτό, για να έρθει η άμεση απάντηση για την αγγλική ομάδα που μόλις στο 9ο λεπτό από κλέψιμο του Ιεανάτσο, ο Μπαρνς κατάφερε να τελειώσει τη φάση για το 1-1. 

Η Μπράγκα πήρε νέο προβάδισμα στο 24' με τον Φερνάντες να στέλνει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ενέργεια του Ντα Λουζ Όρτα, με τη Λέστερ πλέον να καλείται να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ο κόπος των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς απέδωσε καρπούς στο 78ο λεπτό, όταν ο Λουκ Τόμας από γέμισμα του Τζέιμς Μάντισον ισοφάρισε στο τελικό 2-2, για να γίνει ο νεαρότερος (19 ετών και 169 ημερών) σκόρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για την ομάδα του. Όλα έδειχναν ότι η Λέστερ θα έπαιρνε την πρόκριση από απόψε, ωστόσο, στο 90' οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ για το 3-2 με το αριστερό σουτ του Φρανσέρζιο! 

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι Πρωταθλητές Αγγλίας του 2016 θα έβαζαν μικρή αναβολή στην εξασφάλιση της πρόκρισης και δεν είχαν πλέον κουράγιο, ήρθε στις καθυστερήσεις το 3-3 απο τον Τζέιμι Βάρντι και η Λέστερ είναι πλέον στους «32»! Στο άλλο ματς του ομίλου η Ζόρια έφτασε στο 3-0 απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία του 7ου γκρουπ μετά από τέσσερις αγωνιστικές: 

1.Λέστερ 9

2.Μπράγκα 9

3.Ζόρια 3

4.ΑΕΚ 3

Στην Νορβηγία, η Άρσεναλ κατάφερε να ξεσπάσει και να πάρει αυτό που χρειαζόταν, αφού απέφυγε το σοκ στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Μόλντε με τεράστια χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων που θα ... καταριούνται την ατυχία τους. 

Όλα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Νικολά Πεπέ να σκοράρει με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έπειτα από ασθενή απομάκρυνση της μπάλας σε κόρνερ στο 50ο λεπτό. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα των «κανονιέρηδων» είχε και δοκάρι. 

Το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων ήρθε με τον Ρέις Νέλσον που είχε πολύ εύκολη δουλειά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Τζο Γουίλοκ στο 55', ενώ, στο 83' ο 19χρονος, Φολαρίν Μπάλογκαν γυρνώντας το σώμα του και κάνοντας ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0 της Άρσεναλ που πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση. 

Η βαθμολογία του 2ου γκρουπ μετά από τέσσερις αγωνιστικές:

1.Άρσεναλ 12

2.Μόλντε 6

3.Ραπίντ Βιέννης 3 (με τρία ματς)

4.Ντάνταλκ 0 (με τρία ματς)

Κώστας Ζάλιαρης