Το ιστορικό σερί του Άνφιλντ και οι σπάνιες ήττες του Κλοπ!

Μετά και το 3-0 επί της Λίβερπουλ που ήρθε με κυρίαρχο και επιβλητικό τρόπο από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ απέναντι στη Λέστερ, οι Πρωταθλητές Αγγλίας έφτασαν στα 64 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια δίχως ήττα στο πρωτάθλημα γράφοντας τρομερή ιστορία. Ελάχιστες και... διάσπαρτες οι ήττες του Κλοπ στο «Άνφιλντ». 



Το ιστορικό σερί του Άνφιλντ και οι σπάνιες ήττες του Κλοπ!

Η Λίβερπουλ κατάφερε το βράδυ της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου του 2020 να πάρει μια μεγαλειώδη νίκη με... τον τρόπο της Πρωταθλήτριας Αγγλίας κόντρα στη Λέστερ και να καταγράψει μια επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το κλαμπ. 

Ο σύλλογος έφτασε στα 64 παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως ήττα στο «Άνφιλντ», έχοντας 53 νίκες και 11 ισοπαλίες σε αυτή τη διαδρομή, με μόλις 5 ματς τα οποία ολοκληρώθηκαν στο 0-0.

Τα γκολ υπέρ της νυν ομάδας του Κλοπ είναι στα 169 και τα κατά βρίσκονται στα 42, ενώ υπάρχουν 34 clean sheets, όπως φυσικά και αυτό που ήρθε στην αναμέτρηση με τη Λέστερ.

Στο σερί των 64 παιχνιδιών, οι «κόκκινοι» έχουν κοντραριστεί με 27 διαφορετικές ομάδες και έχουν αγωνιστεί 40 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές με την κόκκινη φανέλα, στο +20 από εκείνους που είχαν παίξει για την ομάδα στην αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση (1981).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κλοπ έχει υποστεί μόλις τέσσερις ήττες στο «Άνφιλντ» στη θητεία του στον πάγκο του κλαμπ, έχοντας 1 αρνητικό αποτέλεσμα το 2015, άλλο 1 το 2016 και 2 το 2017!

Κώστας Ζάλιαρης