Επιβλητική Λίβερπουλ και συγκατοίκηση στην κορυφή (vids)

Με αρκετά μεγάλη ευκολία, με χαμένες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και με τρία δοκάρια, η Λίβερπουλ επανήλθε στις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα ομαλά, επικρατώντας 3-0 της Λέστερ στο «Άνφιλντ». Μοναδική «παραφωνία» ο τραυματισμός του Κεϊτά, συγκατοίκηση στην κορυφή με την Τότεναμ στους 20 βαθμούς για τους «κόκκινους» που έφτασαν στα 64 ματς δίχως ήττα στο «σπίτι» τους. Στο... απόλυτο μηδέν η Άρσεναλ κόντρα στην Λιντς (0-0), νίκη για τη Γουέστ Χαμ στο Σέφιλντ.  



Επιβλητική Λίβερπουλ και συγκατοίκηση στην κορυφή (vids)

Σε ακόμα ένα fun-to-watch παιχνίδι, όπως ακριβώς αναμενόταν από τις δύο ομάδες στο «Άνφιλντ» λόγω και της φύσης του και της αγωνιστικής τους νοοτροπίας, η Λίβερπουλ βγήκε μεγάλη νικήτρια και θα μπορούσε να έχει πετύχει και περισσότερα τέρματα από αυτά με τα οποία τελικά πήρε τη νίκη. Στο 21ο λεπτό ο Τζόνι Έβανς με κεφαλιά... προς τα πίσω νίκησε τον Σμάιχελ για το 1-0 των «κόκκινων», ενώ, στο 41ο λεπτό από εκπληκτική σέντρα του Ρόμπερτσον, ο Ζότα στην κίνηση με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των Πρωταθλητών.

Ο Πορτογάλος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που βρίσκει δίχτυα και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του εντός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ! Η Λέστερ είχε κάποια πολύ στιγμιαία ξεσπάσματα κατά τα οποία απλά ανέβαζε την μπάλα προς την περιοχή του Άλισον, ενώ, η πιο καλή στιγμή της ομάδας του Ρότζερς χάθηκε από το πλασέ του Μπαρνς λίγο μετά το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ.

 

 

 

 

Οι «κόκκινοι» στο δεύτερο μέρος έδειξαν πως ήθελαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, στο 53ο λεπτό ήρθε νέα αναποδιά με τον Κεϊτά ν' αποχωρεί τραυματίας και να περνάει στη θέση του ο Νίκο Γουίλιαμς, ενώ, στο 57' ο Φιρμίνο απέτυχε να τελειώσει μια εύκολη φάση και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι όχι στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας. Διπλό δοκάρι ήρθε για τους Πρωταθλητές στο 77' με τον Φιρμίνο πάλι σε τετ-α-τετ να μην καταφέρνει να σκοράρει σε διπλή προσπάθεια όπου η μπάλα για χιλιοστά απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή και στο «ριμπάουντ» τον Μανέ να βλέπει πάλι τη μπάλα να σταματάει εκεί αφού πρώτα κόντραρε στον Σμάιχελ σε απίθανη φάση! Τελικά το τρίτο γκολ και η στιγμή που δικαιούταν ο Φιρμίνο ήρθε στο 86ο λεπτό με κεφαλιά του Βραζιλιάνου για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος της αναμέτρησης. 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του αγώνα, οι τερματοφύλακες της Λίβερπουλ και το τιμ των γυμναστών τους εναπόθεσαν στεφάνι πίσω από την μια εστία, ο Άλισον άφησε και μια φανέλα και τήρησαν όλοι μαζί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του θρύλου του συλλόγου, Ρέι Κλέμενς, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες...

 

 

Η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα γι' ακόμα μια φορά να παρουσιάζεται πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Μάλιστα, έκανε μόλις δυο τελικές προσπάθειες προς τον στόχο κι αυτές μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Τα «παγώνια» του Μαρσέλο Μπιέλσα θα εύχονταν να έχουν λίγη περισσότερη τύχη το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τρεις φορές σε ενέργειες των Ροντρίγκο, Μπάμφορντ και Ραφίνια, η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι, σταμάτησε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε από την εστία. Στο 51ο λεπτό ο Πεπέ χτύπησε τον Αλιόσκι με το κεφάλι και με συμβουλή του VAR αποβλήθηκε από την αναμέτρηση, ενώ, ο θύτης του επεισοδίου λίγο έλειψε να δεχθεί νέα επίθεση στο φινάλε με τον Τίρνεϊ να μην συγκρατείται και να τον πλησιάζει απειλητικά μέχρι να τον απομακρύνουν από το σημείο! Οι «κανονιέρηδες» τελευταία φορά σκόραραν στο πρωτάθλημα στις 4 του Οκτώβρη με τον Ομπαμεγιάνγκ στο «Ολντ Τράφορντ» με πέναλτι!

 

 

 

 

Στο Bramall Lane, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με οχτώ ήττες σε 9 παιχνίδια και μόλις με έναν βαθμό στη μέχρι στιγμής συγκομιδή της. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Γουέστ Χαμ πέτυχε ο Σεμπαστιάν Αλέ στο 56ο λεπτό με πολύ δυνατό δεξί σουτ και τα «σφυριά» με την κατάκτηση των τριών βαθμών βρέθηκαν στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κεφαλιά στο δοκάρι είχε ο Ντέκλαν Ράις, την ίδια κατάληξη με το οριζόντιο να τραντάζεται είχε κι ένα πολύ καλό αριστερό σουτ του ΜακΜπέρνι από πλευράς «λεπίδων».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης