Το είχε υπό έλεγχο η Έβερτον

Ακόμα κι αν ισοφαρίστηκε προσωρινά στο πρώτο μέρος, ακόμα κι αν η Φούλαμ μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας μεγάλη προσπάθεια, η Έβερτον δεν ανησύχησε. Με τρία γκολ από το πρώτο 45λεπτο και τον Κάλβερτ – Λιούιν να φτάνει στα 10 τέρματα για φέτος, η ομάδα του Αντσελότι επικράτησε 3-2 στο Craven Cottage.  



Το είχε υπό έλεγχο η Έβερτον

Τα «ζαχαρωτά» έκαναν τρομερή επανέναρξη στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, με τον Κάλβερτ – Λιούιν στα 42 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ν' ανοίγει το σκορ από την ασίστ του Ριτσάρλισον και να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 2017!

Η Φούλαμ στιγμιαία αντέδρασε όταν στο 15' έπειτα από ωραία μπαλιά του Κέιρνι ο Ριντ έκανε σωστό κοντρόλ και διαγώνιο τελείωμα για το 1-1.

Βλέποντας πως οι Λονδρέζοι αναθάρρησαν και βρήκαν τρόπο ν' απαντήσουν γρήγορα, η Έβερτον... έβγαλε νύχια αμέσως και καθάρισε το παιχνίδι.

Στο 29' ξανά ο Κάλβερτ – Λιούιν από μπαλιά του Ντιν έπειτα από πανέμορφη κυκλοφορία της μπάλας έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο «Craven Cottage», ενώ, ο Ισπανός θα έφτιαχνε και το τρίτο γκολ όταν τον βρήκε πάλι από τον άξονα ο Χάμες και έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Ντουκουρέ στο 35' για το 3-1.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τη δική του ιστορία και τροπή, με την ομάδα του Σκοτ Πάρκερ ν' ανεβαίνει στο γήπεδο και σε συνδυασμό με τη διαχείριση που έκανε η Έβερτον, οι Λονδρέζοι φάνηκαν να χτυπούν το ματς και να διεκδικούν τουλάχιστον την επαναφορά που θα του επέτρεπε να πάρουν έστω και τον βαθμό!

Στο 67' ο Καβαλέιρο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα για το πέναλτι που κέρδισε η Φούλαμ όμως την τελευταία στιγμή γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα ψηλά, για να έρθει ο Λόφτους Τσικ στο αμέσως επόμενο λεπτό με πλασέ έπειτα από ωραία κίνηση του Λούκμαν να μειώσε σε 3-2 με τη βοήθεια της τύχης. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες λύσεις και η Έβερτον εξασφάλισε το «τρίποντο» δίχως περαιτέρω... τρομάρες.

Κώστας Ζάλιαρης