Μεγάλο και... αγχωτικό «διπλό» της Μπράιτον στο Μπέρμιγχαμ

Η Μπράιτον λίγο έλειψε να βάλει τα χέρια της και να βγάλει τα μάτια της στο Μπέρμιγχαμ, όμως, πήρε τεράστιο «τρίποντο» στο «Βίλα Παρκ» περνώντας από την έδρα της Άστον Βίλα με το υπέρ της 2-1 για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Γουέλμπεκ (το πρώτο του) και Μαρτς τα γκολ της ομάδας του Πότερ, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κονσά.     



Μεγάλο και... αγχωτικό «διπλό» της Μπράιτον στο Μπέρμιγχαμ

Η Άστον Βίλα φέτος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τα αποτελέσματα που έχει καταφέρει να πάρει και γενικότερα την παρουσία της στο πρωτάθλημα έχοντας βρεθεί στις ευρωπαϊκές θέσεις της βαθμολογίας.

Παρ' όλα αυτά με την επαναφορά στις υποχρεώσεις της μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, υπέστη ήττα που δεν θα ήθελε και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε, στο ματς με την Μπράιτον.

Οι «γλάροι» με το πλασέ του Γουέλμπεκ στο 12ο λεπτό για το 1-0, με το σύνολο των Σμιθ και Τέρι να φτάνει στην ισοφάριση από στημένη φάση με την έναρξη του δευτέρου μέρος.

Ο Τραορέ στο 47' γέμισε προς την περιοχή και ο Κονσά πετάχτηκε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι για να σκοράρει και να γράψει το 1-1.

Η Μπράιτον προηγήθηκε ξανά στο Μπέρμιγχαμ χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα του Μαρτς με το δεξί έπειτα από πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλας από τους «γλάρους» κοντά στα καρέ του Μαρτίνες. 

Το παιχνίδι έγινε δραματικό στα τελευταία λεπτά. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα όταν στο 90' ο Λάμπτεϊ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και μάλιστα αποβλήθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τις δύο φορές που «κιτρινίστηκε».

Αμέσως μετά ο Μαρτς έκανε μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Τρεζεγκέ, ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο, με την συμβουλή του VAR πήγε να δει τη φάση στο βίντεο και ανέτρεψε την απόφασή του διότι για λίγο ο Μαρτς είχε βρει τη μπάλα πριν από τα πόδια του αντιπάλου του!

Έτσι, η Μπράιτον γλίτωσε το πέναλτι και έφυγε από το γήπεδο με όλους τους βαθμούς!  

Κώστας Ζάλιαρης