Ο Πεπ έμεινε για το Champions League που και για εκείνον θα είναι η κληρονομιά του

Η παραμονή του Γκουαρδιόλα στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Σίτι, βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα που σερνόταν και που σίγουρα δημιουργούσε μία αναστάτωση και ανασφάλεια στο εσωτερικό της ομάδας. Τώρα μπορεί όλο το σύστημα του συλλόγου να επικεντρωθεί στον μεγάλο στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του Champions League. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Πεπ έμεινε για το Champions League που και για εκείνον θα είναι η κληρονομιά του

Έχοντας μπει στους τελευταίους εφτά μήνες του συμβολαίου που είχε υπογραφεί το χειμώνα του 2015 προκειμένου να αναλάβει ο Καταλανός τεχνικός τις ευθύνες της Μάντσεστερ Σίτι από το καλοκαίρι του 2016, όσο περνούσαν οι μέρες και δεν ξεκαθάριζε το ζήτημα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δημιουργούσε σύγχυση.

Από τη μία οι υποσχέσεις υποψηφίων προέδρων της Μπαρτσελόνα για επιστροφή του Πεπ στην ομάδα που μεγαλούργησε ως παίκτης όσο και ως προπονητής, από την άλλη διαρκή δημοσιεύματα στην Ιταλία που τον ήθελαν προπονητή στην Γιουβέντους το επόμενο καλοκαίρι δημιουργούσαν αναστάτωση. 

Πριν δύο χρόνια σας έγραφα σε αυτή την στήλη πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει για την Ιταλία ο Γκουαρδιόλα χωρίς να έχει κλείσει ο κύκλος του στο Μάντσεστερ και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να δοκιμάσει τουλάχιστον δύο φορές ακόμα την πιθανότητα να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League. 

Σας έγραφα μάλιστα πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη αξιοπιστία στα ιταλικά δημοσιεύματα που έλεγαν το χειμώνα του 2019 πως έχει ήδη αποφασίσει να φύγει! Αποδείχτηκε πως τελικά τέτοιο θέμα δεν υπήρχε ποτέ!

Η ανανέωση ενός τέτοιου συμβολαίου εκτός από την πρακτική αξία έχει και μία συμβολική! Ο ίδιος πρέπει να αποδείξει πως είναι πάντα εδώ και έτοιμος για νέες προκλήσεις ενώ η ομάδα οφείλει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των διοικούντων και των οπαδών. 

Και φυσικά ο στόχος παραμένει ένας και είναι μεγάλος, να μπορέσει η Σίτι τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση να παίξει στον τελικό και (αν μπορέσει φυσικά) να κατακτήσει το τρόπαιο που της λείπει παρά πολύ.

Γιατί κακά τα ψέματα, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τον Γκουαρδιόλα για να κάνει αυτή την υπέρβαση. 

Τίτλους άρχισε να παίρνει επί Μαντσίνι και πήρε και με τον Πελεγκρίνι. Μάλιστα ο Χιλιανός τεχνικός ήταν αυτός που την οδήγησε πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλο τεχνικό της, στην ιστορία του κλαμπ, στην Ευρώπη από το 1971 και έπειτα: στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και η ειρωνεία είναι πως αυτή η σεζόν που οι «πολίτες» έφτασαν πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στο Champions League, παίζοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης ήταν το 2016 δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Γκουαρδιόλα.

Αυτή η ανανέωση, τελειώνοντας την οποιαδήποτε παραφιλολογία, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον σύλλογο. 

Από εδώ και πέρα όλοι οφείλουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για να μπορέσει αυτός ο απώτερος στόχος να γίνει πραγματικότητα.