Υπόθεση των... κολλητών και του Φόντεν

Με γκολ των Ράις και Μάουντ από το πρώτο ημίχρονο και τον Φόντεν να σκοράρει δις για να συμπληρώσει το τελικό 4-0, η Αγγλία που είχε πλέον μείνει εκτός τελικής φάσης του Nations League έφτασε στη νίκη επί της Ισλανδίας σαν σε... προπόνηση στο «Γουέμπλεϊ» στο τελευταίο της παιχνίδι για το 2020. Με φανέλα – τιμή στη μνήμη του Ρέι Κλέμενς πίσω από την εστία του αγωνίστηκε ο Τζόρνταν Πίκφορντ σε μια πολύ όμορφη κίνηση από τους Άγγλους...  



Υπόθεση των... κολλητών και του Φόντεν

Ασφαλώς η δυναμική του αντιπάλου ήταν τέτοια που έκανε τους Άγγλους να παίξουν ελεύθερα και η μια επίθεση να διαδέχεται την άλλη από τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Μάλιστα, ίσως το 2-0 του πρώτου μέρους να ήταν και μικρό ως σκορ αναλογικά με τις ευκαιρίες που είχαν τα «τρία λιοντάρια» και την άνεση με την οποία έφταναν στα καρέ των Ισλανδών.

Το σκορ άνοιξε ο Ντέκλαν Ράις με ωραία κεφαλιά από γέμισμα του Φόντεν σε εκτέλεση φάουλ στο 20ο λεπτό, για να έρθει ο κολλητός του, Μέισον Μάουντ στο 24' να εκμεταλλευτεί ένα γέμισμα του Σακά από αριστερά, με τον Κέιν να μην μπορεί να κάνει επαφή με τη μπάλα και τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι να φέρνει τη μπάλα εκεί ακριβώς που την ήθελε για να πλασάρει και κάνει το 2-0 για την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Τα πράγματα ασφαλώς κι έγιναν ακόμα πιο εύκολα από το 54' όταν ο βετεράνος άσος, Μπίρκιρ Μαρ Σέβαρσον, στην 95η εμφάνισή του με την εθνική Ισλανδίας αποβλήθηκε αν και με αρκετή αυστηρότητα από τον ρέφερι για φάουλ στον Σακά. Κι όμως, οι φιλοξενούμενοι στο «Γουέμπλεϊ» βρήκαν ευκαιρία ν' απειλήσουν λίγο αργότερα με κεφαλιά του Άρνασον που πέρασε λίγο άουτ!

Πάλι όμως το παιχνίδι ήταν τέτοιο που η Αγγλία είχε 80% κατοχή της μπάλας και έγινε πλέον ματς... προπόνηση, με τα λεπτά απλά να περνούν και να διαμορφώνεται και το τελικό 4-0 από τα δυο γκολ του Φόντεν. Αρχικά στο 80' με χαμηλό αριστερό σουτ από πάσα του Σάντσο κι έπειτα στο 85' με εκπληκτικό μακρινό σουτ.

Κώστας Ζάλιαρης