Ήττα και... αντίο για την Αγγλία

Έναν χρόνο μετά την παρουσία στα ημιτελικά του Nations League, η εθνική ομάδα της Αγγλίας αποτυγχάνει να περάσει στην τελική φάση του φετινού τουρνουά, τον επόμενο Οκτώβριο. Ηττήθηκε 2-0 από τους Βέλγους εκτός έδρας και κάπως έτσι τα «τρία λιοντάρια» έμειναν στο -5 από την κορυφή του 5ου γκρουπ της A League και στο -3 από τους Δανούς... Τίλεμανς και Μέρτενς τα γκολ.  



Ήττα και... αντίο για την Αγγλία

Από το 9ο λεπτό τα πράγματα έγιναν αρκετά δύσκολα για την Αγγλία όταν ο Έρικ Ντάιερ έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Λουκάκου κατάφερε να βρει τον Τίλεμανς που με τη βοήθεια κόντρας νίκησε τον Τζόρνταν Πίκφορντ για να κάνει το 1-0.

Η εμφάνιση των παικτών του Σάουθγκεϊτ δεν ήταν κακή. Έλειπε βέβαια η σωστή επιλογή στο επιθετικό τρίτο και μια καλή μεταβίβαση που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλους κινδύνους για την εστία των «κόκκινων διαβόλων», ενώ, ο Τζακ Γκρίλις γι' ακόμα ένα ματς ήταν αρκετά δραστήριος και... έφαγε πολύ ξύλο έχοντας δεχθεί αρκετά μαρκαρίσματα.

Στο 11ο λεπτό ο Λουκάκου κατάφερε πάνω στη γραμμή να διώξει μια εκπληκτική κεφαλιά του Χάρι Κέιν, για να έρθει στο 24' το δεύτερο γκολ των Βέλγων.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μέρτενς που πέρασε γλυκά τη μπάλα πάνω από το τείχος για να τη στείλει στο βάθος της αγγλικής εστίας.

Αυτό το γκολ έριξε κάπως τον ρυθμό και το ηθικό των Άγγλων που στο δεύτερο μέρος αντιλαμβάνονταν πως οι αντίπαλοί τους άρχισαν να κουράζονται και να μην έχουν τις αντοχές που θα περίμεναν κι εκείνοι.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κατάφερε ν' απορροφήσει την πίεση, στο 77' βγήκε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στην επίθεση και λίγο έλειψε να πετύχει κι άλλο γκολ με τον Λουκάκου να χάνει ευκαιρία έπειτα από συνεργασία των Ντε Μπρόινε και Μέρτενς και η Αγγλία δεν κατάφερε ν' αλλάξει κάτι, χάνοντας οριστικά το «τρένο» για τα τελικά.

Κώστας Ζάλιαρης