Ιδανικό... ζέσταμα

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έκανε το καλύτερο ζέσταμα απέναντι στην Ιρλανδία στο «Γουέμπλεϊ» προτού ριχθεί ξανά στη μάχη του Nations League. Με γκολ των Μαγκουάιρ, Σάντσο και Κάλβερτ – Λιούιν σε ένα πολύ άνετο βράδυ, τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν στο τελικό 3-0 στο φιλικό ματς. Τρίτος νεαρότερος που κάνει ντεμπούτο στο ανδρικό τμήμα ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ που κλήθηκε αντί του Γουόρντ – Πρόους.  



Ιδανικό... ζέσταμα

Αν και το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν ήταν τόσο ορεξάτο από πλευράς Άγγλων όπως μπορεί να περίμενε ο περισσότερος κόσμος, οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ αργά και σταθερά έμπαιναν περισσότερο στο κλίμα και επέβαλαν το παιχνίδι τους απέναντι στους Ιρλανδούς. Με τον Μάουντ αρκετά καλό δίπλα στον Γουίνκς, τον Γκρίλις ιδιαίτερα δραστήριο να κινείται σε αρκετούς χώρους και το ματς να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα και ενεργοποίηση, οι Άγγλοι πήγαν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 2-0. Ο Χάρι Μαγκουάιρ με κεφαλιά στο 18ο λεπτό από ασίστ του Γουίνκς και ο Σάντσο στο 31' με ωραίο χαμηλό δεξί σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή έπειτα από τροφοδότηση από τον Γκρίλις πέτυχαν τα τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Σάουθγκεϊτ έδωσε ευκαιρία στον Ντιν Χέντερσον να υπερασπιστεί την εστία του ανδρικού τμήματος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας αντικαθιστώντας τον Νικ Πόουπ προτού επιστρέψει ο Πίκφορντ στο επίσημο παιχνίδι με το Βέλγιο την προσεχή Κυριακή. Ο Τζακ Γκρίλις από την πλευρά του προσπαθούσε να μπει κι εκείνος στη λίστα των σκόρερ της αναμέτρησης. Ο αρχηγός της Άστον Βίλα στο 50' βρήκε ωραία τον Μινγκς, αυτός έκανε την τακουνιά για τον Σακά που σούταρε άουτ σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει γίνει ένα πανέμορφο γκολ... Τελικά το τρίτο τέρμα για τα «λιοντάρια» θα ερχόταν στο 56' από πέναλτι του Κάλβερτ – Λιούιν σε παράβαση που κέρδισε ο Μπουκάγιο Σακά. Η Αγγλία συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ σε μια πολύ άνετη βραδιά, ενώ, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ηλικία 17 ετών και 136 ημερών για να γίνει ο 3ος νεαρότερος που κάνει ντεμπούτο στο ανδρικό τμήμα των «τριών λιονταριών».

Επόμενος ματς πλέον για τους Άγγλους το πολύ ζόρικο παιχνίδι στο Βέλγιο την Κυριακή και τρεις μέρες αργότερα θα υποδεχθούν κανονικά τους Ισλανδούς στο «Γουέμπλεϊ» μετά την άδεια που εξασφαλίστηκε για την είσοδο της αντιπάλου ομάδας στη χώρα παρά το ταξίδι που θα έχει κάνει στην Σκανδιναβία...

Κώστας Ζάλιαρης