Σωτήρας Κέιν στο «Χόθορνς»! (vid)

Με γκολ του Χάρι Κέιν στο 88', το υπ' αριθμόν 150 προσωπικό του στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ ... απέδρασε από το «Χόθορνς» με το τελικό 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ. Πολύ δύσκολη νίκη για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο που είχε μόλις μια τελική στο πρώτο μέρος και ... ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. 



Σωτήρας Κέιν στο «Χόθορνς»! (vid)

Μπορεί ο Μουρίνιο να ξεκίνησε τους Κέιν, Σον και Μπέιλ στην τριπλέτα της επίθεσης της Τότεναμ, όμως, για τρίτη φορά στη δική του θητεία και πρώτη μετά τον Σεπτέμβρη, η Τότεναμ έκανε μόλις μια τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι Λονδρέζοι σχεδόν αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια που έβγαζε η Γουέστ Μπρομ στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκραντ στο 20' να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία από πλεονεκτική θέση ανάμεσα από τους στόπερ των Λονδρέζων και τον Ο'Σέι στο 46' να στέλνει άουτ μια πολύ καλή κεφαλιά.

Η απάντηση από πλευράς Τότεναμ ήρθε με τον Μπείλ να μην καταφέρνει να βρει σωστά ένα γύρισμα του Κέιν στο 49', με τον Άγγλο να χάνει μια κεφαλιά λίγο αργότερα και τον Ρεγκιλόν να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Τζόνστοουν. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αύξησε την ένταση της πίεσης που άσκησε στα αντίπαλα καρέ, ναι μεν χρειάστηκε μια φορά να παρέμβει και ο Γιορίς σε μια κεφαλιά του Γκραντ από εκτέλεση κόρνερ, όμως, ο Τζόνστον και η άμυνα της Γουέστ Μπρομ ήταν απροσπέλαστα εμπόδια για τα «σπιρούνια» μέχρι το 88'. Η πίεση των Λονδρέζων έφτασε μέχρι το 88' όπου η εξαιρετική σέντρα του Ντόχερτι βρήκε τον Κέιν που με κεφαλιά σκόραρε για το τελικό 1-0.

Ο Άγγλος στράικερ συνεχίζει... δίχως φρένα για φέτος, έφτασε στα 150 τέρματα στην παρουσία του στην Πρέμιερ Λιγκ (218 εμφανίσεις και 32 ασίστ) και αποδείχθηκε... σωτήρας για την ομάδα του στο παιχνίδι στα Μίντλαντς...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Τζόνστον, Φέρλονγκ, Αγιάζι, Μπάρτλεϊ, Ο'Σέι, Τάουνσεντ, Γκάλαχερ, Λίβερμορ, Κροβίνοβιτς, Ρόμπινσον (67' Ντιανγκανά), Γκραντ (84' Φίλιπς)

Τότεναμ: Γιορίς, Ντόχερτι, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σισοκό (79' Βινίσιους), Χόιμπιεργκ, Μπέιλ (78' Λούκας), Ντομπελέ (64' Λο Σέλσο), Σον, Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης