Νίκη με... εκδίκηση από τον Μπρούνο (vids)

Με δυο γκολ και μια ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες επικρατώνας 3-1 της Έβερτον και μάλιστα με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο. Εκδίκηση από τον Πορτογάλο που την Τετάρτη απέναντι στην Μπασακσεχίρ έκανε το χειρότερο παιχνίδι του με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», πρώτο γκολ για τον Καβάνι στο αγγλικό ποδόσφαιρο.   



Νίκη με... εκδίκηση από τον Μπρούνο (vids)

Η Έβερτον εκμεταλλεύτηκε τις τρομερές αδυναμίες που παρουσιάζει κατά διαστήματα η Γιουνάιτεντ στην άμυνα και με μόλις δυο πάσες και τη μπάλα να ξεκινάει από την περιοχή του Πίκφορντ, ήρθε γκολ για τα «ζαχαρωτά» στο 19ο λεπτό.

Ο Άγγλος πορτιέρε έκανε το βολέ, ο Κάλβερτ – Λιούιν πήρε την κεφαλιά για τον Μπέρναρντ κι αυτός από τα όρια της περιοχής του Ντε Χέα και με τον Γουάν – Μπισάκα μπροστά του έκανε το έξυπνο σουτ με το δεξί για το 1-0.

Η αντίδραση της ομάδας του Σόλσκιερ ήταν ιδανική και ο Μπρούνο Φερνάντες έφτασε στα 10 γκολ σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος στη θητεία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο 25ο λεπτό ξεκινώντας τη φάση για να φτάσει η μπάλα αριστερά στο Σο πήρε θέση στην περιοχή και με ωραία κίνηση και άλμα ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ, στο 32' έκανε τη σέντρα για τον Ράσφορντ, αυτός δεν βρήκε ποτέ τη μπάλα που μπέρδεψε και τον Πίκφορντ που τη μάζεψε ξανά από τα δίχτυα του για το 2-1.

Η ροή του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν τέτοια που μόνο σίγουρη δεν ήταν για τη Γιουνάιτεντ η νίκη όσο παρέμενε το σκορ σε κατάσταση που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί λύση για την Έβερτον. Στο 60ο λεπτό, βέβαια, ο Πίκφορντ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Μαγκουάρι προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, δέχθηκε κλωτσιά και από τον τερματοφύλακα και από τον Κιν κι όμως δεν δόθηκε το πέναλτι παρά και το τσεκάρισμα του VAR.

Image

Λίγο αργότερα ήταν πολύ τυχερός ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» που υπήρχε οφσάιντ σε ξεκίνημα της φάσης η οποία κατέληξε μ' εκείνον να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα στην περιοχή και να γκρεμίζει πολύ άσχημα τον Ντιν «φλερτάροντας» με πέναλτι.

Η Έβερτον έκλεισε τους φιλοξενούμενους αρκετά στα τελευταία λεπτά, ο Σόλσκιερ έριξε στο ματς τους Πογκμπά και Καβάνι, με τον Γάλλο για καλύτερη διαχείριση και τον Ουρουγουανό για να εκμεταλλευτεί τη φρεσκάδα και την ταχύτητα στην επίθεση και αυτό τελικά συνέβη στο 95! Με την Έβερτον να έχει ανέβει μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, μια αντεπίθεση κατέληξε με τον Μπρούνο Φερνάντες δημιουργό και σκόρερ τον Matador που με δεξί πλασέ άνοιξε λογαριασμό στην Πρέμιερ Λιγκ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης