Ο Ζότα και τα χατ-τρικ της Λίβερπουλ στο Champions League (vids)

Από τον Μάικλ Όουεν το 2002 μέχρι και τον Ντιόγο Ζότα το 2020, πέντε ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φτάσοτυν σε χατ-τρικ σε αγώνα του Champions League!  



Ο Ζότα και τα χατ-τρικ της Λίβερπουλ στο Champions League (vids)

Ο Πορτογάλος νυν εξτρέμ των «κόκκινων» πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση με τη νέα του ομάδα στο Μπέργκαμο και σκόραρε τρεις φορές στην νίκη που ήρθε με κυριαρχία και με τελικό σκορ 5-0 για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στην Αταλάντα.

Ο Ζότα έφτασε στα 7 τέρματα σε 10 παιχνίδια ως μέλος των Πρωταθλητών Αγγλίας, όντας ο ταχύτερος που φτάνει σε τέτοιο αριθμό από γκολ, μετά τον Ρόμπι Φάουλερ που είχε σκοράρει 10 φορές σε 10 ματς, το 1993.

Πριν από τον Ζότα που σκόραρε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο κι άλλη μια στο δεύτερο απέναντι στην εντυπωσιακή ομάδα του Γκασπερίνι, είχαν προηγηθεί άλλοι τέσσερις παίκτες της Λίβερπουλ με χατ-τρικ στο Champions League.

Την αρχή είχε κάνει ο Μάικλ Όουεν στις 22 Οκτωβρίου του 2002, σε παιχνίδι απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας που είχε ολοκληρωθεί με το ευρύ 5-0...

Έπειτα ήρθε ο Γιόσι Μπεναγιούν που στις 6 Νοεμβρίου του 2007 σε αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας έκανε το δικό του σόου στο ιστορικό, γνωστό και μη εξαιρετέο, 8-0. 

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2017 ο Φιλίπε Κουτίνιο έμεινε στην κόκκινη ιστορία με τα γκολ του στο 7-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας στο «Άνφιλντ». 

Τελευταίος πριν από τον Ζότα ήταν ο Σαντιό Μανέ στις 14 Φλεβάρη του 2018 σε αναμέτρηση με την Πόρτο...

Κώστας Ζάλιαρης