Μια κρύο, μια ζέστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Τα τεράστια σκαμπανεβάσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το γεγονός πως είναι ή του ύψους ή του βάθους, υποβάλλουν τους οπαδούς της ομάδας σε ένα διαρκές σκωτσέζικο ντους... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μια κρύο, μια ζέστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Τη στιγμή που ο καθένας που παρακολουθεί το αγγλικό ποδόσφαιρο αντιλαμβάνεται πόσο πολύ έχει στρώσει ο Μικέλ Αρτέτα την Άρσεναλ και σε πόσο σωστό δρόμο δείχνει να βαδίζει η ομάδα, τόσο καταλαβαίνει κάποιος επίσης, πως αυτό θα αργήσει πολύ να συμβεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή τη στιγμή ο Σόλσκιερ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα, δεν έχει καμία σταθερότητα η ομάδα του και πλέον μένει για τέσσερα εντός έδρας ματς δίχως νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» έπειτα από το 1972!

Είναι απορίας άξιο πως καταφέρνει η Γιουνάιτεντ τη μια στιγμή να πάρει τόσο μεγάλο αποτέλεσμα στο Παρίσι στο Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο νωρίτερα να έχει χάσει με έξι γκολ από την Τότεναμ στο «Θέατρο των Ονείρων». Να επιστρέφει με επιβλητικό πέρασμα και τέσσερα γκολ απέναντι στη Νιούκαστλ, να σκοράρει πέντε φορές απέναντι στην Λειψία στο Τσάμπιονς Λιγκ με την γερμανική ομάδα εκείνη τη στιγμή να είναι η πρωτοπόρος της Bundesliga και τώρα να έρχεται πάλι κατηφόρα με την ήττα από την Άρσεναλ. Μάλιστα, αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε με κατεβασμένα τα χέρια, αφού η μεγαλύτερη ευκαιρία πέρα από το σουτ του Ράσφορντ στο πρώτο μέρος που έδιωξε ο Λένο, ήταν το δοκάρι από κόντρα στο πρόσωπο του Γερμανού πορτιέρε των «κανονιέρηδων».

Από την άλλη πλευρά, ο Μικέλ Αρτέτα έχει καταφέρει να βάλει το «καράβι» της Άρσεναλ σε αρκετά πιο ήρεμα νερά και η εικόνα που έβγαλε η ομάδα του στο «Ολντ Τράφορντ» με συνέπεια και μαχητικότητα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Έχει πάρει το Κύπελλο με πειστικές νίκες απέναντι σε Σίτι και Λίβερπουλ, έχει πλέον τις δύο διαδοχικές νίκες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πρώτα του «ραντεβού» με τους «κόκκινους διαβόλους» ως πρώτος προπονητής, έχει καταφέρει να μην καταρρεύσει η ομάδα του σε εκτός έδρας παιχνίδια με τις Λίβερπουλ και Σίτι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και τα σημάδια είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόι Κιν από το δίκτυο του SkySports έδειξε πόσο εντυπωσιάστηκε με όσα έκανε ο Τόμας Πάρτεϊ στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ και μάλιστα τόλμησε να ρισκάρει αναφέροντας πως ο μέσος των Λονδρέζων θα μπορούσε να κάνει ό,σα έκανε και ο Πατρίκ Βιεϊρά με τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

Μάλιστα, λόγω και της κακής εικόνας του Πογκμπά, ο Κιν τόνισε ότι θα ήθελε να δει και στη Γιουνάιτεντ έναν χαφ όπως ο Πάρτεϊ, τη στιγμή που ο Σόλσκιερ ξεκίνησε το ματς με την Άρσεναλ με τους Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά και Μπρούνο Φερνάντες και έβαλε με αλλαγή τους Μάτιτς και Φαν ντε Μπεεκ...