Το άξιζε και το πήρε η Άρσεναλ! (vid)

Γκολ με πέναλτι μεν, αλλά χορταστικό ήταν το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Λονδρέζους να φεύγουν από το «Ολντ Τράφορντ» νικητές για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια (!) με το υπέρ τους 1-0 χάρη σε γκολ του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Από το 1927 είχε κάποιος προπονητής των «κανονιέρηδων» και τον Χέρμπερτ Τσάπμαν να κάνει διαδοχικές νίκες στα δυο πρώτα του παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», ακόμα ένα εντός έδρας ματς δίχως θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Σόλσκιερ, επίδοση που θυμίζει τη σεζόν 1972-1973! Ήττα για την Έβερτον στο Νιούκαστλ και απώλεια της ευκαιρίας για επαναφορά στην κορυφή...  



Το άξιζε και το πήρε η Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ ήταν αρκετά πιο άνετη στον αγωνιστικό χώρο, αρκετά πιο οργανωμένη, με περισσότερους παίκτες σε καλή βραδιά, με άξονα που ήταν αρκετά πιο έτοιμος για την αναμέτρηση και έβαλε δύσκολα στη Γιουνάιτεντ, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Γουίλιαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και αυτός που θα χάριζε τη νίκη στο σύνολο του Μικέλ Αρτέτα σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στο Craven Cottage θα ήταν ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ!

Στο 68ο λεπτό ο Μπεγερίν τσίμπησε τη μπάλα προ του Πογκμπά, εκείνος τον ανέτρεψε, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και από εκεί ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Άρσεναλ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στο Μάντσεστερ ευτύχησαν να μην ισοφαριστούν με την... καραμπόλα στο 84', όταν από γέμισμα που έγινε από δεξιά, ο Ελνένι έβαλε την κόντρα, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Λένο και σταμάτησε στο δοκάρι!

Το τελικό 1-0 οδήγησε την Άρσεναλ στους 12 βαθμούς και την έστειλε στην 8η θέση της βαθμολογίας, έκανε τον Αρτέτα τον πρώτο κόουτς του κλαμπ από το μακρινό 1927 που παίρνει τα δύο πρώτα του ντέρμπι απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η τελευταία απέτυχε για τέταρτο σερί εντός έδρας ματς να πάρει νίκη, όπως είχε συμβεί το '72-'73, όταν τότε είχαν... τερματίσει 18οι! 

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε του ντέρμπι, στο St.James' Park, η Έβερτον υπέστη ήττα με σκορ 2-1 από την Νιούκαστλ κι έτσι απέτυχε να επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «καρακάξες» προηγήθηκαν με πέναλτι του Γουίλσον στο 56ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης στο 84' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μπρους και... ευτυχώς που το έκανε αυτό για τους magpies, αφού ο Κάλβερτ – Λιούιν στις καθυστερήσεις μείωσε για το τελικό 2-1...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης