Έκανε αυτό που έπρεπε η Άρσεναλ

Όσο κι αν προσπάθησε να την κοντράρει, η Ντάνταλκ δεν γινόταν να σταματήσει την Άρσεναλ. Με δυο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους κι άλλο ένα στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Αρτέτα πήρε και το δεύτερο «τρίποντο» στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με το τελικό 3-0.  



Έκανε αυτό που έπρεπε η Άρσεναλ

Η Ντάνταλκ όση διάθεση και δυνάμεις κι αν είχε στο «Έμιρεϊτς» και ήθελε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι από αυτό το ματς.

Η Άρσεναλ με την ποιότητά της, αν και με αρκετές αλλαγές, έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε αυτό που ήθελε φτάνοντας... μπαμ – μπαμ στο τελικό 3-0.

Στο 42' και με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ν' αντιδρά λανθασμένα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ενκέτια εκμεταλλεύτηκε την κόντρα, μπήκε δυνατά στη φάση και από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 44' ο Γουίλοκ σε ωραία αντεπίθεση πάτησε περιοχή από αριστερά και με δεξί δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 2-0, ενώ, στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, ο Νικολά Πεπέ με εκπληκτικό δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το τελικό 3-0.

Μετά και το 2-1 με ανατροπή κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης, η Άρσεναλ έκανε το 2x2 στους φετινούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κώστας Ζάλιαρης