Όταν η Γουεστ Χαμ πήρε το κύπελλο με οκτώ δικά της παιδιά!

Σε μια εποχή που οι γηγενείς παίκτες είναι είδος εν ανεπαρκεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε ποια ομάδα κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας με τους περισσότερους να είναι από τα σπλάχνα της, μεταπολεμικά, η απάντηση είναι η Γουέστ Χαμ, όταν, με αρχηγό τον Μπόμπυ Μουρ, πήρε το τρόπαιο το 1964!  



Όταν η Γουεστ Χαμ πήρε το κύπελλο με οκτώ δικά της παιδιά!

Εκείνη την εποχή, νίκησε την Πρέστον με σκορ 3-2 έχοντας τρεις από τους παίκτες της ενδεκάδας να έχουν αποκτηθεί από αλλους συλλόγους.

Ο τερματοφύλακας Στάντεν από τη Λούτον, ο Μπράμπρουκ από την Τσέλσι και ο Μπάιρν από την Κρίσταλ Πάλας.

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Χάουαρντ Κένταλ που έγινε μετά γνωστός με την Έβερτον (και πέρασε και προπονητής από την Ξάνθη και τον Εθνικό) έγινε ο πιο νέος παίκτης που έπαιξε σε Τελικό FA Cup!

O Κένταλ ήταν γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 (ένα ρεκόρ που αργότερα έσπασε o Πολ Άλεν της Γουεστ Χαμ το 1980) και το ωραίο, είναι πως κέρδισε το ρεκόρ τότε επειδή η Πρέστον απέκλεισε στον ημιτελικό το φαβορί που ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Αλλιώς το ρεκόρ θα το έπαιρνε ένας παίκτης που είχε την ίδια ακριβώς ημερομηνία γέννησης. Εκείνος ο νεαρός λεγόταν... Τζορτζ Μπεστ!

Προπονητής της Γουεστ Χαμ ήταν ενας άνθρωπος που πίστευε πολύ στο ωραίο ποδόσφαιρο και για αυτόν σκοπός ήταν η ομάδα του να παίρνει αποτελέσματα μόνο αν είχε και καλή απόδοση. Ο Ρον Γκρίνγουντ...

Αργότερα έγινε και προπονητής της εθνικής Αγγλίας, το 1977, αντικαθιστώντας στην αρχή ως υπηρεσιακός και μετέπειτα ως κανονικός προπονητής, τον Ντον Ρέβι. Πηγε την Αγγλία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1980 στα ιταλικά γήπεδα και μετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982, εκεί όπου τα λιοντάρια που αποκλείστηκαν χωρίς να χάσουν παιχνίδι!

Θεόδωρος Πέππας